Интересно
6 причини да започнете да тренирате с кростренажор във фитнес залата

6 причини да започнете да тренирате с кростренажор във фитнес залата

6 причини да започнете да тренирате с кростренажор. Ако търсите тренировка за цялото тяло, която е насочена към ръцете, краката и торса ви едновременно, като същевременно оказва слабо или никакво въздействие върху ставите ви, ние имаме отговора. Прочетете, за да откриете как бихте могли да се оформите и да постигнете фитнес целта си по-бързо, като добавите кростренажор към рутината си във фитнес залата.

6 причини да започнете да тренирате с кростренажор

По-добри за ставите ви

Използването на кростренажор осигурява подобни ползи за тялото като джогинга, но с по-малко напрежение върху ставите и мускулите – особено коленете, които са често срещана проблемна зона. Това е така, защото няма удряне, тъй като краката ви никога не напускат педалите, освен това използвате повече мускули наведнъж, така че разпределяте натоварването. Всъщност кръстосаните тренировки всъщност помагат за укрепване на костната и мускулната ви плътност, така че ще сте по-добре подготвени за ежедневно движение.

Увеличете изгарянето на калории

В зависимост от телесното тегло и интензивността на тренировката можете да изгорите повече калории с кростренажор, отколкото на бягаща пътека или велоергометър – някои проучвания предполагат до 800 на час. Това е чудесен източник на аеробни упражнения, тъй като е идеален за интервални тренировки, плюс пулсомерът на машината ви позволява да сте сигурни, че тренирате в правилната зона за целта си.

Направете тренировка за цялото тяло

Ако изберете кростренажор с дръжки с двойно действие, всъщност можете да получите истинска тренировка за цялото тяло. Просто изпомпвайте дръжките напред-назад и ще тонизирате гърдите, ръцете, раменете и гърба. Освен това, ако пуснете дръжките, ще работите по-усилено средната си част, за да поддържате баланс, като тонизирате и торса си.

Напомпайте тези щифтове!

Кростренажорът използва всички мускули на подбедрицата, което го прави идеалното упражнение за укрепване и оформяне на краката ви. Крачните педали също ви позволяват да въртите педалите назад, което е чудесен начин да насочите и седалищните си мускули.

Вие контролирате

Друго страхотно нещо за кростренажора е, че контролирате всичко. Можете да се движите с удобна скорост, след което да добавите от време на време серия с висока интензивност, за да получите тренировка с нисък интервал на въздействие. От началото до края вашата скорост, тип тренировка и интензивност са във вашите ръце… и крака.

Безопасно е за използване

Количеството съпротивление на кростренажор ще определи колко усилия са ви необходими, за да поддържате краката си в движение. Скоростта се определя от вашето собствено движение. Така че, ако искате да спрете във всеки един момент, просто спрете. Когато спрете да се движите, машината спира да се движи. Простичко!