За дома
5 позитиви на секционните врати

5 позитиви на секционните врати

5 позитиви на секционните врати. Секционните врати са един от най-популярните видове гаражни врати, които са сравнително нови на пазара днес. Секционните врати са оформени от поредица от панели, които се плъзгат нагоре и над главата ви при отваряне. Те обикновено са изработени от стомана, алуминий, мед или полиетилен.

5 позитиви на секционните врати

Секционните врати обикновено заемат същото количество вътрешно гаражно пространство като стандартната еднопанелна врата, но имат редица различни предимства пред по-малко иновативните модели. В тази статия споделяме няколко от предимствата на стила на секционната врата.

1. Секционните врати спестяват място

Секционните врати не изискват място извън гаража. Те се отварят и затварят вертикално, така че зоната около вратата да е лесно достъпна и използваема от всеки, който желае. Това също означава, че колата може да паркира много по-близо до вратата на гаража. Не като традиционната опция за гаражна врата с един панел, идеална за тези с по-къси алеи.

Когато е правилно монтирана, секционната врата предлага и допълнително пространство вътре в гаража, за разлика от повечето други видове гаражни врати. Това е особено полезно за тези с малък гараж на първо място или се нуждаят от много място за паркиране на превозно средство.

2. По-добри и по-здрави врати

При вашата секционна врата всеки панел ще бъде свързан директно към релсата на вратата. Това прави вашата врата много по-надеждна и по-малко податлива на счупване от алтернативите. Секционните врати, особено тези от поцинкована стомана или полиетилен, са изключително здрави. Предлагат се с изолационна пяна, за да издържат възможно най-дълго.

3. По-безопасни от други автоматични врати

Секционните гаражни врати също са изключително тихи и безопасни в сравнение с алтернативите, особено по-типичните въртящи се или еднопанелни врати на пазара. Висококачествената секционна врата може да се прибира и развива плавно и тихо, тъй като всеки панел е свързан към релсата поотделно.

Нашите секционни врати се предлагат и със специално проектирани функции против прихващане, за да предотвратят захващане на пръсти между панелите и отговарят на всички съществуващи разпоредби на Обединеното кралство и ЕС, така че можете да сте сигурни, че получавате качествен продукт.

4. Фантастична изолация за вашия гараж

Вратата на гаража обикновено е мястото, където най-много топлина излиза от имота. Следователно секционната гаражна врата е отличен избор, особено ако искате да поддържате топла температура в гаража.

Секционните врати обикновено имат 20 mm или 40-45 mm панелни секции с двойна обшивка с изолирана пяна отдолу, за да осигурят както защита от атмосферни влияния, така и изолация за вашия гараж. Докато вратата е монтирана зад структурния отвор (ако е монтирана пред отвора, студеният въздух ще навлиза през страните), секционната гаражна врата действа като ефективно термично прекъсване и поддържа изолацията, осигурена от стените на гаража себе си.