Други
Стимуланти за ЕД

Стимуланти за ЕД

Стимуланти за ЕД

Здравословен секс: Кога да се използват секс стимуланти

Може ли секс стимулантите наистина да възстановят любовния ви живот

Лошото здраве може да постави застой  любовния ви живот. Но и обратното е вярно: добрият секс може да ви помогне да бъдете здрави.

Стимуланти за ЕД. „Задоволителният сексуален живот може да насърчи доброто емоционално здраве, което от своя страна може да допринесе за добро физическо здраве“. Казва д-р Джулия Хейман, директор на Института за изследване на секса. Освен това самият секс може да има пряка полза за здравето. Например, оргазмът или някакво интимно докосване може да накара тялото да отделя вещества. Тези вещества облекчават болката, укрепват имунитета. Или повишават настроението дълго след преминаването на непосредственото удоволствие.

Още информация

Всъщност хората, които имат силни интимни връзки, са склонни да имат по-малко хронични заболявания и да живеят по-дълго, показват някои изследвания. Така че може да има сериозни причини, освен удоволствието, да се обърнете към всяка значителна загуба на сексуален апетит или активност, независимо от вашата възраст.

Въвеждането на силденафил (Виагра) преди десетилетие графично демонстрира, че някои сексуални проблеми могат да бъдат облекчени. Но той също така подхранва погрешното схващане, че всяка сексуална трудност може и трябва да бъде излекувана чрез взимане на хапче. Все повече лекари, с малко подкрепящи доказателства, сега предписват силденафил и свързаните с него лекарства не само на мъжете, но и на жените, както и хормона тестостерон, в опит да повишат либидото.

Психологическите проблеми, а не физическите, обикновено са основните виновници за двата най-често срещани сексуални проблема – липса на желание при жените и преждевременна еякулация при мъжете. Дори при до голяма степен физически проблеми, като вагинална сухота или еректилни затруднения, може да си струва да се опитат определени стъпки без лекарство. Освен това, не всеки, който изпитва промени в сексуалното желание и функции с напредването на възрастта, се притеснява от тези промени и не трябва да се кара да се чувства нито ненормално, нито се нуждае от лечение.

Има ли секс стимуланти на пазара, които могат да подобрят сексуалната ви активност?

Ако търсите хапчета за подобряване на сексуалния си живот, има няколко решения на пазара, които могат да ви помогнат. Те могат да работят чрез:

  • Улесняване на поддържането и поддържането на ерекция (ако страдате от еректилна дисфункция)
  • Помага ви да издържите по-дълго преди оргазъм (ако страдате от преждевременна еякулация)

Има и други секс хапчета, които някои хора са опитвали, включващи билкови продукти. Не е доказано, че тези видове хапчета действат и всъщност могат да бъдат опасни, тъй като не сме сигурни какво съдържат и как комбинацията от съставки може да повлияе на тялото ви.