Други
Синхронизайте Вашата стратегия за изграждане на връзки с текущите събития

Синхронизайте Вашата стратегия за изграждане на връзки с текущите събития

Вашата стратегия за изграждане на връзки. Кампаниите за изграждане на връзки могат да бъдат уникално повлияни от глобални събития, тъй като възможността за печелене на връзки зависи пряко от получаването на отговори от уебмастъри – истински човешки същества, които вероятно имат по-важни неща в чинията си от това да отговарят на уеб заявки. И е трудно да се намери глобално събитие с по-мащабно въздействие от пандемията COVID-19.

Вашата стратегия за изграждане на връзки

За да продължите да развивате своя профил на обратна връзка по време на несигурни времена, може да се наложи да адаптирате стратегиите си, за да ги приведете по-добре в съответствие с текущите събития, тъй като пандемията е глобална. Всичко се свежда до използване на вашето най-подходящо съдържание, коригиране на вашите имейли за обхват и упражняване на повишено ниво на търпение.

Идентифициране на подходящо съдържание за свързване

Ключът към изграждането на връзки, базирано на съдържание, се крие в създаването на съдържание. Което е задълбочено, полезно и възможно най-немаркирано. По време на криза има някои допълнителни съображения, които трябва да имате предвид. Когато решавате какви видове съдържание трябва да използвате в кампаниите си за изграждане на връзки.

Линк билдинг стратегия по време на COVID-19

Тъй като COVID-19 продължава да доминира в общественото съзнание. Запитайте се дали най-„свързаните“ страници на уебсайта на вашата компания са се променили. В някои случаи може да е разумно да поставите на пауза усилията за изграждане на връзки. За това ново съдържание, което сте публикували точно преди епидемията, в полза на нещо, което ще предизвика повече интерес. Данните от Google разкриват, че сега повече от всякога потребителите търсят ресурси. Които могат да им помогнат да се адаптират към промените в живота си.

Едно от първите неща, които нашият екип за разработка на връзки направи, когато COVID-19 започна да връхлита Съединените щати. Беше да създаде списък със съдържание на клиентски уебсайтове, което смятахме за подходящо за пандемията. Знаехме, че шансовете ни да спечелим естествени обратни връзки ще бъдат по-високи, ако пренасочим усилията си към тези части.

Преди да прекарате часове в търсене на потенциални възможности за свързване към съдържание, задайте си следните въпроси:

Съдържанието актуално ли е?

Тъй като новините се променят толкова бързо, важно е да се уверите, че информацията във вашата статия е точна и актуална. Преди да започнете да представяте съдържанието на уеб администраторите. Ако се опитвате да създадете връзки към по-стара част от съдържанието, проверете го, за да се уверите, че все още е подходящо. Помислете за премахване на датата на публикуване от авторския ред, ако информацията е вечнозелена.

Съдържанието разглежда ли релевантни проблеми за днешното общество?

Без значение колко добре е написано съдържанието ви, има някои теми, които откровено не са подходящи, когато всички са затворени в домовете си. Например, публикация в блог на уебсайт на колеж. Обсъждаща как да се ориентирате в живота в кампуса за първи път, може да не се представи толкова добре в момента. Но публикация в блог, предоставяща съвети за това как студентите могат да се борят със стреса и безпокойството. Дори ако публикацията не споменава конкретно COVID-19 има много потенциал да продължи да печели връзки.

Тази тема ще привлече ли вниманието на уеб администраторите?

Пандемията от COVID-19 размести приоритетите за всички нас, включително тези, които управляват и актуализират уеб страници. Имайте предвид това и осъзнайте, че може би е най-добре да оставите определени теми на заден план, докато се върне някакво чувство за нормалност. Представете си например, че се опитвате да спечелите линк за по-старо съдържание. На страница с ресурси, разположена на уебсайт за здраве и уелнес. В разгара на пандемията администраторите на сайта вероятно ще се фокусират върху това да предоставят на своите посетители информация, свързана с COVID-19.