Услуги
Ръководство как да наемете електротехник

Ръководство как да наемете електротехник

Ръководство как да наемете електротехник

Електрическата работа никога не трябва да се оставя на неквалифицирани или неопитни изпълнители. Ето кратко ръководство как да наемете електротехник как да наемете електротехник с добра репутация.Както при всички сделки, струва си да получите поне три оферти за всяка електрическа работа, независимо колко малка е тя. Естеството на работата ще определи дали търговецът реши, че е необходимо проучване, или дали може да ви даде оферта по телефона. Внимавайте да приемате „оценка“ по телефона, тъй като електротехникът може да таксува повече, след като сте се ангажирали с среща.

Въпросите, които можете да зададете, включват:

  • от колко време фирмата търгува
  • дали можете да видите някои референции на клиенти
  • какъв е гаранционният срок за нова инсталация (части и труд)
  • дали имат застраховка, която ще защити вашето имущество
  • колко време очакват да отнеме работа като вашата
  • дали изследване без задължения е възможно или необходимо.

Организирайте оглед

Електротехникът обикновено ще иска да види имота ви, за да ви даде точна оферта – възможните изключения са за рутинни работи, като периодични проверки. Поканването на бъдещи електротехници на посещение трябва да ви даде представа дали може да им се има доверие. Например, спазват ли уговорката и пристигат ли навреме? Имат ли копия на квалификации, членство в асоциации и застрахователни документи, които можете да видите?

Изисквайте писмена оферта от електротехника

Каквато и работа да се изисква, трябва да получите подробни писмени оферти от всеки електротехник. Трябва да сравнявате ябълки с ябълки, когато става въпрос за съставните части на работата, но не забравяйте, че най-евтината оферта не е непременно най-добрата. Вземете под внимание и препоръките, квалификацията и професионализма на електротехника.

Ако работата ви включва обширна работа, като цялостно повторно окабеляване, разумно може да се очаква да платите вноска, преди работата да започне. Ако случаят е такъв, добра идея е да имате писмен договор, който описва кога ще се плащат следващи вноски.

Проверете и разберете работата на електротехника

Добрите електротехници ще обяснят какво ще проверят, поправят или инсталират, преди да започнат работа, и ще ви покажат какво са направили след това.

Когато работата приключи, трябва да проверите дали всичко работи според очакванията. Уверете се, че електротехникът ви показва как да използвате всичко ново и ви предоставя документи, които записват какво е направено.