За дома
Разликите между външните дървени беседки и металните беседки

Разликите между външните дървени беседки и металните беседки

Разликите между външните дървени беседки и металните беседки. Както металните, така и дървените беседки са популярни избори за самостоятелен гараж, но как да разберете кой стил е подходящ за вас? Ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато избирате между външна метална беседка или дървена беседка.

Разликите между външните дървени беседки и металните беседки

Стил на беседката. Ако искате традиционен вид и усещане, може би обмисляте дървена беседка в рустик стил. Те обикновено са направени от обработено под налягане дърво, което е боядисано или оцветено, за да съответства на дизайна на задния Ви двор.

Външните метални беседки са изработени от алуминий или поцинкована стомана. Тези елегантни, съвременни беседки са идеалното допълнение към модерен двор. Можете да създадете елегантен елемент във вашата градина и да се насладите на изискан самостоятелен гараж.

Издръжливост на беседката

Дървените беседки са издръжливи конструкции, които могат да издържат много години. Те обаче са много податливи на промените във времето. Ако не се грижат добре за тях, дървото може да се размести или да се напука, когато е изложено на големи температурни колебания. Дървените беседки също могат да се начупят, изкривят или дори да изгният.

Външните метални беседки са изключително стабилни и издръжливи. Те са направени от прахово боядисан алуминий и стомана, които лесно издържат на бури и сурово време. Металните беседки не избледняват на слънце и не гният при дъжд, а промените в температурата няма да изкривят беседката. Най-доброто от всичко е, че алуминиевите беседки са устойчиви на ръжда, така че ще знаете, че вашите съхранявани предмети са безопасни от слънце, дъжд и сняг. Алуминиевите беседки също са устойчиви на буболечки, корозия и огън, така че издържат много дълго време.

Поддръжка

Дървените беседки изискват много поддръжка. Дървесината е податлива на увреждане от вода, мухъл или нападение от термити. Ако дървото не се грижи по подходящ начин всяка година, беседката може да се утаи, измести или дори да се изкриви с течение на времето. Дървесината също започва да изглежда изветряла в рамките на няколко месеца. За да поддържате дървена беседка, ще трябва да оцветявате или пребоядисвате беседката всяка година или две, а това може да ви излезе скъпо. Може дори да се наложи да смените повредено или напукано дърво.

От друга страна, металните беседки се нуждаят от много малко поддръжка. Ако са инсталирани правилно, няма да се налага да се притеснявате за годишна поддръжка, пребоядисване или ремонти. Тези беседки няма да изгният или да се изкривят от времето и не са добър дом за термити. Освен това ще изглеждат нови няколко години! За да поддържате външната си метална беседка, просто я измийте с маркуч, за да се отървете от мръсотията и праха, или я измийте с мек сапун, когато е необходимо.

Сглобяване на беседката

Дървените комплекти за беседка често пристигат като купчина обработено под налягане дърво, което трябва да бъде сглобено, шлайфано и боядисано. Сглобяването на тези структури може да отнеме известно време и може да доведе до високи разходи за труд.

Алуминиевите беседки се сглобяват лесно. Независимо дали ще го направите сами или ще поръчате професионален монтажник, вашата външна метална беседка може да бъде построена набързо.