Други
Противопоказанията на лазерна епилация

Противопоказанията на лазерна епилация

Противопоказанията на лазерна епилация

Ако имате много тъмна или дъбена кожа, метални импланти, тромбофлебит, отворени рани, алергични възпаления и други инфекциозни кожни заболявания, както и заболявания като епилепсия, онкология, левкемия, ХИВ и захарен диабет, процедурата за лазерна епилация не е подходяща за Вас. Не се препоръчва да правите процедурата по време на бременност, менструация и други хормонални промени. Преди да направят лазерна епилация в зоната на бикините, момичетата също трябва да се консултират с гинеколог и ендокринолог. Две седмици преди процедурата по лазерна епилация  е важно да да спрете приема на различни антидепресанти, антипсихотици и антибиотици, тетрациклини. Тъй като слънчево изгаряне, кожни обриви и бременност са временни явления, това посещение при специалист трябва да се отложи за по-подходящо време, в други случаи препоръчваме да се погрижите за здравето си и да изберете алтернативни варианти за депилация.

Колко болезнена може да бъде процедурата

Противопоказанията на лазерна епилация. От самото й създаване има много предразсъдъци относно лазерната епилация.

Въпреки примамливите перспективи, много клиенти се страхуват не само от болезнения процес, но и от възможни белези, хематоми. Както и пигментация, врастнали косми, а понякога и от обратния ефект на процедурата – хипертрихозата.

Има няколко важни неща, на които трябва да обърнете внимание при процедура по лазерна епилация.

Тези, които работят с лазерни технологии, трябва да имат диплома за средно професионално образование по специалността „Медицински сестри“, за което са необходими няколко години учене. Например процедурата може да се извърши от козметолози от направлението на пластичната хирургия или дерматовенерологията.

В допълнение към образованието и професионалния опит, високата квалификация на специалиста се доказва от различни лицензирани сертификати в областта на козметологията и отзивите на клиентите. По време на консултацията трябва да се чувствате ангажирани. Не се колебайте да задавате всички въпроси, които Ви вълнуват и да говорите за здравето си – това ще помогне на специалиста да състави правилно курса от процедури.

Подобна лазерна процедура в София се извършва в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ.

Тя се намира на бул. Черни връх 99.