За дома
Правилният избор на килим

Правилният избор на килим

Как да направим Правилният избор на килим?

Естествените килими са винаги в тенденция, въпреки че са по-скъпи от изкуствените. Те се основават на животински прежди (вълна, коприна) или растителни влакна (памук, сизал, юта, лен).

Правилният избор на килим – Предлагат се изкуствени и синтетични материали и по редица параметри те превъзхождат естествените конци. От изкуствени влакна най-често се използват вискоза и тенцел, от синтетични – полиамид, найлон, акрил.

Асортиментът от килими е огромен, така че, за да не се изчисли погрешно с покупката, е разумно да се проучат съществуващите видове килими. Килимите все още са ключова част от дизайна на много пространства. С тази настилка можете да постигнете красив под, който подчертава индивидуалността.

Купувачът е озадачен от избора на материал, цвят и форма на килима. Важно е да се вземе предвид производственият метод. Трайността на килимовия продукт ще зависи от тези характеристики и изискванията за грижи могат да се различават. Ето защо е разумно да изучавате съществуващите видове килими, за да не губите пари с покупката.

По правило модерните подови настилки трябва да решават следните проблеми: естетика и мода, топлина и комфорт, екология и здраве, звукоизолация, безопасност, издръжливост, лекота на поддръжка. Да, килимите са престанали да бъдат необходимост, но поради високата си здравина и издръжливост, разнообразие от цветове (шарки, шарки), наличието на почти всякакъв размер, както и различна височина на купчините и плътност на влакната – килимите се справят отлично работа с всичко това.

Класификация на килимите

Класификацията на тези продукти може да се различава, в статията се разглеждат тези, които в по-голяма степен влияят върху тяхното качество и цена – сирене и начин на производство.

Материали

Всеки материал, както естествен, така и синтетичен, ще има свои предимства и характеристики. Всички те се различават по цена, устойчивост на износване и характеристики на грижа. Много често производителите комбинират различни материали, така че е важно килимът да ви харесва външно и по тактилни усещания, иначе какъв е смисълът в него?