Други
Клиника по неврохирургия

Клиника по неврохирургия

Какво лекува неврохирургът в клиника по неврохирургия?

Клиника по неврохирургия

Клиника по неврохирургия. При различни дегенеративни промени в гръбначния стълб, междупрешленни хернии и различни нарушения на поддържащия апарат трябва да се консултирате с лекар. Неврохирурзите също са специализирани в:

мозъчни тумори;

патология на гръбначния мозък;

съдова аневризма;

нараняване на гръбначния стълб;

черепно-мозъчна травма;

кавернозен ангиом;

артериовенозна малформация;

удари;

заболявания на периферната нервна система и др.

Специалистите по неврохирургия постоянно преминават усъвършенствано обучение, поради което притежават необходимите знания. Лекарят ще помогне при субарахноидно или интрацеребрално кървене, мозъчно-съдова патология, развитие на тумор. Спинална неврохирургия лекува остеохондроза, наранявания на гръбначния стълб, междупрешленна херния, тумори на гръбначния мозък и др.

Какви органи лекува?

Неврохирург се занимава с лечението на заболявания:

гръбначен мозък;

скелетни мускули;

нервна система;

мозък;

периферни нерви;

черепи;

гръбначния стълб.

Посещение при неврохирург: Показания

Трябва да посетите специалист при често главоболие, виене на свят, изтръпване на крайниците.

Консултацията с лекар е необходима и при:

загуба на съзнание и припадък;

нарушение на походката;

болка в гърба;

намалено внимание и памет;

увреждане на слуха;

прогресивни двигателни нарушения;

болки в крайниците и др.

Тези признаци показват развитието на различни патологични нарушения, свързани с дисфункция на главния или гръбначния мозък, както и на централната нервна система. Невъзможно е да не обръщате внимание на виене на свят, постоянно главоболие, лошо здраве, слабост. Много често човек страда от главоболие в продължение на месеци, което може да показва развитието на тумор в мозъка му.

Навременното посещение при лекар ще помогне да се идентифицира заболяването с помощта на съвременни диагностични методи и да се започне необходимото лечение. Често консултация с неврохирург се назначава от други лекари, за да се определи диагнозата и да се разработят по-нататъшни тактики за лечение.

Как можем да помогнем на пациентите

Нашият медицински център предлага висококачествена консултативна помощ – неврохирург ще изслуша оплакванията на пациента, ще отговори на всички интересуващи въпроси, ще проведе задълбочен преглед и ще го насочи към необходимата диагностика.