За дома
Как да се грижите за интериорните си врати, след като ви ги доставят

Как да се грижите за интериорните си врати, след като ви ги доставят

Вашите врати трябва да се съхраняват изцяло легнали на земята.

Тази процедура за съхранение е необходима само за врати, които няма да бъдат използвани повече от 24 часа. Ако са по-малко от 24 часа, вратата ви трябва да са в безопасност. Изправянето им намалява риска от потенциални разливи, повреди и следи, които ще разрушат естетиката, стила и качеството.

Пазете интериорната врата от пряка слънчева светлина

Благодарение на мощните UV лъчи, които слънцето излъчва, може да избелва дървения материал. Това е често срещана грешка, която хората правят, след това едната страна на вратата става по-светла от другата. В допълнение към това, пряката слънчева светлина има способността да „изпотява“ вратата и това става много по-сериозен проблем, когато вратите се оставят близо до източници на топлина, като радиатори. Ще разберете кога се „потят“, тъй като в опаковката ще се появи конденз. Това в крайна сметка се отразява на влагата, която се създава по време на производствения процес.

НЕ съхранявайте новите интериорни врати навън

Външните гаражи, хижи и навеси не са достатъчно сухи, за да можете да съхранявате чисто новите си врати. Ако мислите да поставите вратите си на място, податливо на влажност, това просто не е добра идея- не го правете.

НЕ премахвайте опаковката

Има причина, поради която продуктите са опаковани в опаковки и е да ги предпазим от външни фактори, които могат да навредят или да причинят щети (и да ги поддържаме чисти). Опаковката около вратите също им помага да поддържат нужната влагата. Не рискувайте потенциални щети на вратата си още преди да сте ги монтирали!

Ръкавици и почистващо оборудване

Последното нещо, което искате да се случи, когато току-що сте закупили зашеметяваща бяла вътрешна врата, е да имате мръсни пръстови отпечатъци или да видите прах върху нея. Използването на чисто оборудване и чифт защитни ръкавици гарантира, че вратата няма да пострада в процеса на преместване и работа.

Процесът на декорация

Препоръчваме ви да започнете процеса на декорация или обновяване възможно най-скоро след доставката на вашите врати. Въпреки че при добри условия вратите могат да се съхраняват около 14 дни, колкото по-рано инсталирате вратите си, толкова по-малко можете да се стресирате и да се притеснявате за потенциални щети и проблеми.