За дома
Как да размножаваме увивни рози?

Как да размножаваме увивни рози?

Как да размножаваме увивни рози? Размножете увивните рози от резници от твърда дървесина или полуузрели резници. Резниците от твърда дървесина се вземат през зимата, когато растението е в латентно състояние, полуузрелите резници се вземат в края на лятото след цъфтежа.

Как да размножаваме увивни рози?

За да вземете полуузрели резници, отрежете точно над пъпка, за да отстраните зряла странична издънка, дълга около 10 см. Използвайте чифт остри градински ножици. Отрежете мекия връх точно над пъпка. Напълнете пластмасова градинска саксия с режещ компост и вода. Поставете половината от резника в компоста, като се уверите, че резникът е в правилната посока нагоре. Покрийте с прозрачен найлонов плик и поставете на защитено от замръзване и светло място. До следващата пролет резниците трябва да са се вкоренили и да са готови за засаждане.

Отглеждане на увивни рози?

Какви проблеми може да срещнете. Розите могат да бъдат податливи на ръжда. По долната повърхност на листата се появяват малки кафяви петна. Това е гъбично заболяване, разпространявано от спори. За да разрешите това, отстранете всички засегнати листа и мулчирайте мястото, за да спрете всякакви гъбични спори в почвата да се разпространяват от дъжда. Някои рози ще произведат издънки в основата. Ако не бъдат премахнати, те ще поемат. Те са издънки, които израстват директно от подложката, върху която се отглеждат някои рози, и не отговарят на типа.

Просто издърпайте смукателите веднага щом ги забележите.
  • Как да засадите увивна роза: Изкопайте вашата дупка за засаждане достатъчно широка и дълбока, за да побере корените на растението, когато се разпространи. Разхлабете почвата на дъното на дупката, за да позволите на корените лесно да растат по-дълбоко. Центрирайте растението в дупката с клони, насочени леко към структурата за катерене. Съединението за присаждане трябва да е точно под нивото на почвата. Напълнете дупката и леко уплътнете почвата. Поливайте добре след засаждане.
  • Почва: Увивните рози предпочитат леко кисели, добре дренирани почви.
  • Други: Увивните рози изискват здрава конструкция, към която могат да бъдат закрепени, тъй като нямат пипала, за да се закрепят, и не се връзват. Завържете ръчно клоните към конструкцията с разтегливи крепежни елементи, така че растящите бастуни да не се повредят.