Инвестицията в златни монети същата ли е като инвестицията в сребърни монети?

Инвестицията в златни монети същата ли е като инвестицията в сребърни монети? Трябва да се съгласим с факта, че инвестирането в сребро е също толкова ценно, колкото инвестирането  в злато. Има няколко факта, които могат да ви помогнат да прецените по-добре, коя инвестиция е правилната за вас.

Има ли голяма разлика в цените на златото и среброто?

Среброто и златото се извличат от земната кора в съотношение 15:1. Това съотношение ни помага да разберем предлагането, което от своя страна влияе върху цената на метала. Около 250 грама сребро се извлича за всеки 28 грама (една унция) злато.

Златото е известно със своята осветяваща форма, което го прави идеално за орнаментиране. Среброто се използва повече в промишлеността, а за златото е се използва повече за украшения.

Инвестицията в златни монети. Няколко думи за сребърните монети

Предлагат се в по-големи количества и всяко увеличение на стойността ще донесе повече възвръщаемост.

  • Среброто е известно със своите противомикробни и антибактериални свойства и се използва широко в стоматологичната и медицинската индустрия.
  • Среброто е добър проводник на електричество и се използва в много електронни уреди като хладилници, мобилни телефони, прахосмукачки, компютри и др.
  • Използва се и като основен компонент във филмови камери

Подобно на златото, среброто има висока ликвидност.

Златните монети са най-добрият подарък за всеки повод

Ако търсите най-добрия подарък например за сватбата на вашите най-близки хора, златните монети определено ще ви накарат да заблестите. Няма как да има п-добър подарък от персонализираните златни монети.

Когато подарите златни монети веднага грейват усмивки, защото те са не само символ на класа и елегантност, но и добра инвестиция за в бъдеще.

Златните монети и златото като защита срещу инфлация

Поколения наред златото се използва за добавяне на допълнително ниво на защита към портфейла по време на икономическа несигурност. Тъй като златото исторически е поддържало своята покупателна способност, потребителите често са се обръщали и продължават да се обръщат към благородния метал като финансова опора срещу пазарни фактори като рецесия и инфлация.