Услуги
Изхвърляне на електроуреди от адрес

Изхвърляне на електроуреди от адрес

Изхвърляне на електроуреди от адрес

Изхвърляне на електроуреди от адрес. Готови ли сте да се отървете от стария си телевизор, игрална конзола или компютър? Въпреки че може да е изкушаващо да го изхвърлите на бордюра с останалата част от кошчето, трябва да преразгледате тази опция. Ето какво трябва да знаете за рециклирането на електрониката и колко важно да бъде изхвърлена на точно определените за това места.

Рециклиране на електроника: Какво трябва да знаете

Важно е за околната среда.

Те влияят на нашата водна система. Електронните устройства съдържат замърсители, които включват тежки метали като олово, барий, живак, кадмий, литий- ще споменем само няколко. Когато електрониката се изхвърли на сметището, тя извлича тези замърсители в почвата. Попаднали в почвата, тези токсични химикали проникват в подземните води. Това излага на риск водата, която пием, готвим и къпем. Освен това почвата е замърсена със замърсители, засегната е и храната, отглеждана в нея.

Те заемат място в депото. Мястото за депа е ограничен ресурс. Всеки път, когато изпращате на депото нещо, което може да се изхвърли по различен начин, вие заемате необходимото място за предмети, които не могат да се рециклират или използват повторно.

Имате опции.

Продавайте или дарявайте. Има много групи във Facebook, посветени на продажбата на нежелани предмети на различни места. Не забравяйте да го върнете към фабричните настройки, преди да го дадете на следващия си собственик, за да сте сигурни, че не предавате поверителна информация.

Рециклирайте го. Потърсете центрове за рециклиране на електронни отпадъци близо до вас. След това можете сами да го вземете там, за да го рециклирате, понякога срещу малка такса. Можете също така да откриете, че местните електронни магазини ги рециклират безплатно.

Извикайте фирма за изхвърляна на стари електроуреди. Това е един от най-лесните начини да се отървете. Когато нито една от изброените опции не ви устройва, то тогава се обадете на професионална фирма за извозване на електроуреди. Компании за извозване на боклуци са тук, за да ви помогнат да се отървете от нежеланата електроника. Те ще гарантират, че ще се изхвърлят отговорно.