За дома
Градинска люлка тип шезлонг

Градинска люлка тип шезлонг

Градинска люлка тип шезлонг. По правило такива градински люлки са изработени от стоманена сплав, следователно, въпреки елегантния външен вид и една точка на закрепване на шезлонга към опората. Те могат да издържат на доста голямо натоварване.

Градинска люлка тип шезлонг

Ако говорим за висящи градински люлки, тогава най-често си спомняме този дизайн: въжета отстрани и седалка между тях. По време на детството ни имахме въжено въже на лагери, прикрепено към дърво, а седалката беше дъска, издълбана от дядовците, която беше прикрепена към въжето. Но прогресът не стои неподвижен и обичаните от мнозина „летящи люлки“ станаха по-удобни, леки и издръжливи.

Помислете за леките висящи седалки „суинг“, които са много популярни днес. При избора на такава градинска люлка си струва да се има предвид, че максималното натоварване върху тях трябва да бъде максимум 120 кг. Те могат да бъдат фиксирани у дома към тавана (но височината на таваните трябва да бъде най-малко 3 м), както и в двора, градината. Има и такава подобна опция: градинска люлка, прикрепена към опори под навеса (тераса).

Вече много хора избират естествени материали за тази цел, така че люлките, изработени от трупи и дъски, са станали много популярни. Ако желаете и можете, те могат да бъдат построени, направени със собствените си ръце.

Такава градинска люлка е лесно да се направи от импровизирани материали.

Може да бъде направен и стол за хамак, окачен директно на дърво или друга хоризонтална опора. Ефектът на реене над земята се получава без свободно стояща желязна опора.

Креслото-хамак като градинска люлка може да бъде закачена на дърво в градината.

Съществува и вариант на висящите градински люлки с футуристична форма – те също със сигурност ще намерят своите ценители. Те са модерни градински люлки, с необичайна форма.

Говорейки за градинските люлки не можем да не отделим внимание на детските градински люлки.

Ако за много родители е излишно да похарчат определена сума за себе си, в същото време е важно,  има време и пари за закупуване на детска люлка и, разбира се, голямо желание да изберете най-добрия модел за детска градинска люлка на Вашето дете.