Красота и здраве
Всичко, което се знае за венозните инфузии с витамини и минерали

Всичко, което се знае за венозните инфузии с витамини и минерали

Недоносените бебета, чиято храносмилателна система не е готова да изпълнява функциите си, също получават интравенозно хранене. Но сравняването на подобни ситуации с витаминни капкомери „за сила“. Е като сравняване на имунотерапията на рака и назначаването на интерферони при настинки.

Не трябва да забравяме и за рисковете, които има и такава на пръв поглед безобидна процедура като венозни инфузии на витамини и минерали. Те включват както болка, натъртване или дразнене на мястото на пункцията. Възможно е и предозиране на един или повече витамини. Например при нарушена бъбречна функция, когато те нямат време за бързо отстраняване на излишните минерали или електролити.

Витамини и минерали

За хората с хипертония или сърдечно-съдови заболявания претоварването с течности. Което може да възникне в резултат на инфузия, е опасно, ако процесът не се следи прекалено внимателно. На теория драматичното изместване на нивата на електролитите може да доведе до внезапна сърдечна смърт. Понякога „коктейлите“ съдържат вещества, които са опасни или не са одобрени за интравенозно приложение – и капкомери обикновено се извършват в условия, при които няма реанимационно оборудване.

Какво твърдят клиентите

Клиентите на витаминните услуги твърдят, че венозни инфузии на витамини и минерали могат незабавно да им помогнат да се почувстват по-добре. Да се чувстват по-добре или да се отърват от махмурлук. Това задейства мощен плацебо ефект, който се засилва от самия факт да се грижиш за себе си и от факта. Че за него се дава прилична сума пари. Освен това много известни личности по света може да се каже, че са направо пристрастени към витаминните вливания – от Джейн Фонда до Адел, както и много други.

Лесно е да повярваме, че успелият и известният не може да греши, що се отнася до здравето. Дали е така обаче? Дори да няма негативни последици, последователността „интравенозна инфузия – отделяне на излишък в урината“ не си струва парите, които се искат за нея.