Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
"https://www.googleapis.com/auth/chrome-content-suggestions";
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

Започнах всяка сутрин да пия това и само след седмица се чувствах като преродена- вижте какво постигнах

/
/
/
369 Views

Момичета, сигурни сме, че сте чували колко е полезно пиенето на водата с лимон сутрин. Много от вас може би дори практикуват този ритуал всеки ден.

Но знаете ли защо и за какво точно е полезен? Ооо, за много неща! Сега ще ви кажем… Топлата вода с лимон помага на храносмилането Това е така заради лимонената киселина. Тя си взаимодейства с другите ферменти и киселини в стомаха и така стимулира отдеянето на стомашен сок.

А по този начин пък подпомага храносмилането. Водата с лимон пречиства черния дроб От една страна лимоненият сок стимулира черния дроб да изхвърля токсините от организма. От друга – водата подпомага извеждането им извън тялото. Топлата вода с лимон подпомага прочистването на червата Преминавайки през храносмилателната система, топлата вода с лимон извежда от тялото всички натрупани шлаки и токсини. Водата с лимон действа като мощен антиоксидант Това се дължи предимно на свойствата на цитрусовия плод, който е много богат на антиоксиданти. Така водата с лимон защитава организма от действието на свободните радикали. А така пък тя балансира нивата на холестерола, укрепва имунната система и предотвратява преждевременното стареене.

Водата с лимон подобрява настроението Тя има високо съдържание на калий, а състояния като депресия, тревога, страх често са следствие от ниско ниво на калия в кръвта. Освен това нервната система се нуждае от достатъчно количество калий за осигуряване на устойчиви сигнали към сърцето.

Така че здравето на вашето сърце непременно ще се подобри след редовно приемане на вода с лимон. Водата с лимон повишава имунитета Тя помага на организма да поддържа по-високо ниво на рН. А колкото по-високо е нивото му на рН, толкова по-устойчив е той на болестите. Водата с лимон стимулира отслабването Тя извежда мазнините от тялото и ускорява обмяната на веществата като така помага за намаляването на теглото. Освен това водата с лимон повишава тонуса, което е супер за началото на деня! Е, заслужава си да се пие вода с лимон, нали? А ето и как да го правите правилно… – Заложете на топла пречистена или изворна вода.

– Вземете половин чаша топла вода и изстискайте най-малко половин лимон в нея . Най-добре използвайте специална сокоизстисквачка, за да получите максимум сок с минимум усилия. – Пийте водата с лимон сутрин на гладно и не закусвайте веднага след това. Ако успеете да изчакате час, ще е най-добре. – След като изпиете водата с лимон, е необходимо да изплакнете устата си. Така ще избегнете увреждането на зъбния емайл, заради лимонената киселина. Е, това е, момичета! Остава да изпиете една чаша с топла вода с лимон.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *