Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
"https://www.googleapis.com/auth/chrome-content-suggestions";
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

Той отиде при мъдреца, за да научи бъдещето си, но това, което той му каза- промени живота му

/
/
/
247 Views

притча за щастие

Живял някога един възрастен мъж, който всички много уважавали заради мъдрите съвети, които винаги давал. Освен това той бил изключително спокоен, добронамерен и щастлив, и се държал много приветливо с всеки, който идвал в дома му.

Един ден при него се появил младеж, който поискал да узнае каква е тайната на неговото щастие.

щастие

– Не знам какво да ти кажа за себе си, с което мога да съм ти от полза, но пък знам нещо, много важно за теб. – отвърнал мъдрецът.

– Какво да знаеш за мен? Говори! – поинтересувал се моментално младежът.

щастие

– Знам, че до дни земният ти път ще приключи и ти ще си отидеш от този свят – убедително заявил старецът.

При тези думи младият мъж се разстроил много и се прибрал у дома. Той приел казаното от мъдреца за чиста истина, ето защо решил през следващите дни, които му остават, да направи всичко онова, за което досега не му е достигало време.

Така той започнал да се държи много по-добре към своите близки, да разкрива чувствата си към любимата жена и да не се ядосва за дреболии, както по-рано. След седем дни той се върнал при мъдреца, за да поиска една последна благословия, преди да си отиде от този свят.

притча за щастие

– Имаш благословията ми, младежо. Но знай, че това, което ти казах, всъщност беше с цел да те накарам да промениш поведението си. Животът е пред теб. Разкажи ми как минаха последните ти няколко дни? – попитал старецът.

– Живях в пълна хармония, защото оценявах всеки един ден и не се ядосвах на близките си. Радвах се на споделеното време с тях и ги обичах безрезервно. – разказал младежът.

щастие

– Вече си наясно с моята тайна за щастлив живот. Живей и ти така, все едно всеки един ден ти е последен на земята, и ще си щастлив!

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *