Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

loading...

Най-известните актьори от хитовите турски сериали са с български корени- вижте кои са те (снимки)

/
/
/
380 Views

Най-известните актьори от турските сапунени сериали, по които хиляди домакини ежедневно въздишат, докато готвят и мият чиниите, всъщност са с българско потекло и корени, пише „Монитор”.

турски сериали

Един от най-култовите сапунени герои от последните години, в който са влюбени хиляди жени, е младият актьор и манекен Чаатай Улусой , известен като богаташкия син Емир Сарафоолу от сериала „ Огледален свят ”. Майката на Чаатай е от босненски произход, а баща му е турчин с български корени, емигрирал много рано от България.

Самият актьор е роден през 1990 г. в Турция. България му е позната само от едно модно ревю у нас, в което е участвал преди години.

турски сериали

Актьорът Метин Чекмез , познат у нас с ролята си на патриархалния и старомоден Ръза, бащата на главната героиня Ферия в същата сапунка, също крие български корени. Дядото на актьора е живял в Хасковско и е бил известен народен лечител, а баща му емигрира в Турция. Самият актьор обаче споделя, че баща му е разказвал, че това не е така и че той е роден в някогашното хасковското село Къраатли, днешния димитровградски квартал Черноконево. Метин Чекмез е и почетен член на най-голямата организация на българските изселници в Турция „Балканлълар”.

турски сериали
69-годишната турска актриса никога не е била в България, но има сериозна причина да посети страната ни. Тя произлиза от заможен род, живял на българо-румънската граница близо до Черно море. По време на Втората Световна Война предшествениците ѝ се изселили в Турция. Майка ѝ и баща ѝ са турци, тя самата е родена в Истанбул.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *