Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

img

Мислех, че вкъщи сама не мога да го приготвя- в заведенията е съвършен, но пробвах тази рецепта и се убедих, че е възможно и у дома

/
/
/
226 Views

Предлагаме ви рецептата за домашен сач, който става досущ като оригиналния, макар че се прави в тава. Само го опитайте и ще видите, че не си говорим празни приказки. Много лесен и много бърз домашен сач
Трябват ни 500 грама пилешко филе, но може и свинско, два моркова, две тиквички, 200 грама гъби, една глава лук, две чушки, две кубчета пилешки бульон, олио, черен пипер, кофичка заквасена сметана, сто грама кашкавал, сол на вкус.
Първо е необходимо да си изберем една подходяща тавичка. Тя е добре да бъде близка с големината на котлона ни, защото ще играе ролята на сач. В нея първо си запържваме нарязаното пилешко филе, което преди това сме мариновали с малко мазнина и бульон (за около половин час). След като запържим пилето, го изваждаме и оставяме настрани. А на негово място в тавичката поставяме нарязаните зеленчуци. Добре е да нарежем чушките и тиквичките на кубчета, а останалите на шайби.
След като зеленчуците се запържат, им добавяме около 200 грама вода. В тази вода обаче вече сме разтворили останалия бульон. Покриваме тавата с алуминиево фолио, а след десетина минутки я отвиваме и добавяме отново вътре пилешкото филе. След като видим, че водата вече се е изпарила, поставяме при вкусотията и заквасената сметана, заедно с настъргания кашкавал. Оставяме го да се разлее апетитно и се сервира на масата направо с тавичката, досущ като сач.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *