Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
"https://www.googleapis.com/auth/chrome-content-suggestions";
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

Любими са ми- въздушни меки сиренки, които децата обожават- изчезват за секунди

/
/
/
468 Views

Тези въздушни сиренки традиционно се приготвят във Франция от парено тесто. Може да ви изглеждат пипкави за правене, но ви уверяваме, че са супер лесни и бързи! Опитайте, няма да съжалявате!

Продукти:

125 мл вода
40 гр. масло
70 гр. брашно
2 яйца
1 връзка зелен лук
100 гр.
кашкавал или сирене
1/4 ч.л. сол
1 щипка черен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте водата в тенджера, нарежете маслото на кубчета и го пуснете във водата, за да се разтвори, добавете сол и черен пипер. Не махайте от огъня. Изсипете брашното във водата и се разбърквайте енергично, докато сместа стане гладка и хомогенна. Отстранете от огъня, оставете да се охлади. Добавете яйцата и разбъркайте бързо след всяко, докато се абсорбира. Тестото първо ще е на бучки, но след малко ще стане лесно за обработка и ще образува гладка и лъскава топка – трябва само да бъркате енергично. Най-удобно е да се използва миксер.

Добавете 3/4 от целия кашкавал (може и по-твърдо сирене) и хубаво разбъркайте. Най-добре е да оформите кашкавалките с помощта на шприц. Ако нямате, използвайте малка лъжица. Останалия кашкавал поръсете върху топките в тавата и я пъхнете във фурната за 10 минути. Намалете температурата на 190 градуса и печете още 25 минути до златисто-кафяво. За да направите кашкавалките по-хрупкави, 5 минути преди да са готови резнете всяка с остър нож, за да излезе парата, след което ги върнете обратно във фурната до готовност.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *