Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

loading...

Край на шкембето и ракията- ЕС дава 1 година на България да вземе мерки

/
/
/
233 Views

До края на 2018 г. дюнерът може да изчезне от менюто на страните в ЕС. Това се случва точно 9 години, след като Европейската общност и “кривата краставица” се помириха и Брюксел отмени осмиваната от мнозина разпоредба за формата на някои зеленчуци и плодове.

Сега в опасност са шкембе чорбата, ракията и дюнерът. Сега бюрокрацията подскочи срещу дюнера заради съдържанието на фосфат в замразеното месо, съобщава Bulgaria ON AIR. Много са изкупителните жертви на битката срещу храните. През май 2011 г. Брюксел забрани продажбата на билки и билкови лекарства без разрешително. Заради специалния лиценз от 200 хиляди долара някои центрове за нетрадиционна медицина се оказаха на ръба на фалита. Точно година по-късно евробюрокрацията вдигна мерника на  националното лакомство на северните ни съседи – румънските кебапчета, известни като “мититей” или “мич”. Аргументира строгостта си с натриевия карбонат “Е 500” или иначе казано содата за хляб, която се съдържа в него. Така над 200 опаковки с кебапчета изчезнаха от търговската мрежа.

През 2014 г., на прага на Коледата, ЕС заяви – ограничава съдържанието на канела в печените сладки по магазините. Брюксел се разтревожи заради количествата кумарин – естествено токсично вещество, което се съдържа в най-често използвания тип канела – касия и предизвиква главоболие и поражения върху черния дроб. През февруари 2015 г. ЕС се закани да забрани и розовите домати, а през 2016 г. дори се опита да посегне и на нашите.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *