Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
"https://www.googleapis.com/auth/chrome-content-suggestions";
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

Българки слабеят с японска диета- пробвайте и ще разберете защо й казват японско чудо

/
/
/
144 Views

Диетата Японско чудо за отслабване е сред най-успешните за сваляне на излишните килограми, която е показала отлични резултати.
Японско чудо.
Страната на изгряващото слънце предлага една уникална и отдавна известна в целия свят диета за отслабване. Заради удивителните си резултати тя е наречена Японско чудо.

Навярно сте забелязали, че рядко се срещат сред японците хора с наднормено тегло. Това е така, защото в Япония са решили да използват по-ниско калорични храни в сравнение с другите страни по света. Ние, които живеем далече от Япония и имаме други хранителни навици, също можем да се опитаме да намалим теглото си с помощта на японската диета, която се смята за много ефективна и популярна.

Тя е присъща и стойностна и с бърз подход за прилагане към ежедневните ни работи. Освен това не е изключение и постигането на нейната цел – загуба на тегло. Диетата Японско чудо е предназначена за период от 13 (или 14) дни. Тази диета е сравнително балансирана и с дълготраен ефект (който в някои случаи може да продължи няколко години). Вариантът с 13 дни е най-популярната диета и се използва за отслабване. Именно поради тази причина, основно се разглежда тази опция. Японската диета с продължителност 14 дни, е различна от предишната 13-дневна диета, само с един ден. Фундаменталните разлики не са от значение. Тя се използва обикновено, когато искаме подобрение на здравословното състояние или загуба на тегло.

С помощта на диетата наречена Японско чудо може да бъде гарантирана загуба на тегло около 7-8 килограма за половин месец сравнително бързо и лесно. За някои това може да изглежда истински „глад“, но в действителност тя е с доста разнообразно меню. Диетата Японско чудо в идеалния случай трябва да се издържи в продължение на 14 дни. Едно важно правило за всички диети, и по-специално за японската е, че трябва да се започне с плавен преход към нея, както и плавно да се върнете към нормалното си хранене.

Изпитаното Японско чудо се основава на ускоряване и оптимизиране на метаболизма на организма. Всички компоненти са подбрани много внимателно, така че трябва да се придържате стриктно към менюто на диетата, без да го променяте, дори и ако сте попаднали на продукта подходящи за подмяна на с дадените и които имат еднаква стойност. Не трябва също така да се променя последователността на дните.

За да се чувствате в момента истински „японски“ в процеса на диетата, можете да използвате някои трикове: опитайте се да ядете с помощта на китайски пръчици за хранене (те помагат да се почувства важността на диетата). Представете си, че сте тънки и слаби след диетата, приготвяйте я бавно и с удоволствие и яжъе с удоволствие. В навечерието на диетата добре да си направите лека вечеря.

Диета Японско чудо – какви храни могат да се ядат.
Японската диета е доста строга и твърда. Тя се основава на меню с протеинови храни и ограничаване приема на мазнини и въглехидрати. Менюто на прословутото Японско чудо включва риба, месо, яйца, сок, зеленчуци, включително и варени и употребата на минерална вода. Тази диета е небалансирана и не включва хранителни вещества за човешкото тяло, от които то се нуждае.

Диета Японско чудо – употребявани храни
Диета Японско чудо – употребявани храни

Менюто не е богато на микроелементи и витамини. Диетата Японско чудо включва използването на натурално черно кафе, така че тя не е подходяща за тези, за които е забранено кафето. Както е известно то съдържа кофеин, който е вреден. Преди да я започнете, трябва да се консултирате със специалист, той може да Ви подтикне замени кафето с чай, черен или зелен. В тях също има кофеин, но в зеления е по-малко.

Примерен списък на продуктите, които се използват за диетата Японско чудо:

Кафе на цели зърна или смлени – 1 пакет.

Зелен чай с неговите разновидности (без добавки и аромати) – 1 пакет.

Пресни кокоши яйца – около 24.

Филе от морска риба – 2 кг.

Постно говеждо месо – 1 кг.

Пилешко филе – 1 кг.

Зехтин първо качество студено пресован – 500 мл.

Зеле – 2 средно големи зелки.

Моркови – 2-3 кг.

Тиквички и патладжани – 1 кг общо.

Плодове (с изключение на банани и грозде) – 1 кг общо.

Доматен сок – 1 литър.

Кисело мляко – 1 литър (купувайте прясно и от естетвеното).

Лимони – 2 бройки.

Диета Японско чудо – какви храни не могат да бъдат използвани.
През 14-те дни на диетата, е строго забранено да се използват сол (тя задържа излишната течност), захар, брашно и всички, с изключение на продуктите, посочени в менюто. Не е необходимо и не трябва през това време да се употребява алкохол, дори и малко количество вино ще направи всичките Ви усилия безполезни, тъй като алкохолът оказва ефект върху метаболизма.

Освен това забавя елиминирането на токсини, които засягат неблагоприятно всички системи на тялото. Всяка диета е опасна с нейната дехидратация. За да не страда тялото, трябва да сте сигурни, да пиете ежедневно най-малко половин литър пречистена или преварена вода. Може да се използва минерална или филтрирана вода за пиене. Тя е необходима за осигуряване на минималната доза за вашето тяло. По време на диета се препоръчва използването на мулти-витамини.

Диета Японско чудо.
Тя е стриктно детайлизирана за всеки ден.Втората седмица е също като първата седмица, но менюто за всеки ден е в обратен ред. Менюто включва три хранения. Закуската е практически изключена, но не забравяйте да пиете чаша натурално черно кафе без захар или мляко, богато на естествени антиоксиданти.

Отслабнете с диета Японско чудо
Отслабнете с диета Японско чудо

Задължително меню:

Първият ден на японската диета:

Закуска: Обичайната чаша черно натурално кафе.

Обяд: 2 сварени яйца, приготвяне на салата и доматен сок. Рецептата на главната салата на японската диета: дълги ивици от нарязани сурови или леко сварено китайско или обикновено зеле, подправено с масло (сусамово или зехтин).

Вечеря: Варена или пържена в зехтин риба, около 200-250 грама.

Това меню се повтаря на 13-ия ден.

Вторият ден на диетата Японско чудо

Закуска: Сухар с трици или парче от сух пълнозърнест хляб, може с ръж, и чаша кафе.

Обяд: Риба – печена или варена. Нарежете зеленчукова салата с масло (репички, ряпа, домати, зелени, краставици – по ваш избор), или зеле със зехтин или друго растително масло.

Вечеря: Сварете говеждо месо (100 г), кисело мляко. Повторете менюто за 12-ия ден. Същите ястия се готвят в 12-ия ден.

Третият ден на диетата Японско чудо

Закуска: Парче хляб и чаша черно кафе.

Обяд: Една голяма тиквичка опечена или пържена в олио.

Вечеря: Сварете твърдо 2 яйца, добавете варено говеждо месо (200 грама), и зелева салата. Същото меню – 11-ия ден от диетата.

Четвъртият и десетият ден на диетата Японско чудо

Закуска: Само 1 чаша натурално черно кафе.

Обяд: Едно яйце, но сурово, 3 големи варени моркова в растително масло, сирене (15 г). Можете да направите салата, подправена с масло от един морков и сирене.Останалите моркови да се ядат просто ей така.

Вечеря: Всякакъв вид плодове (бананите и гроздето са изключени).

На петия ден и на деветия ден на диетата Японско чудо

Закуска: Настържете почистени моркови, подправете със сок от лимон.

Обяд: Варена или печена риба, доматен сок (чаша).

Вечеря: Плодове (грозде и банани от диетата изключват през цялото време).

На шестия и на осмия ден на диетата Японско чудо

Закуска: Натурално черно кафе.

Обяд: Сварете пиле с изключение на мазнината и кожата, добавете салата зеленчуци – моркови или зеле. За 1 порция се приема половин пиле.

Вечеря: Отново 2 сварени яйца и салата от суровини моркови, подправена с растително масло (най-добре със зехтин) и с лимон (200гр).

На седмия ден на диетата Японско чудо

Закуска: Билков чай (без захар, може да бъде зелен). Пийте не ограничено.

Обяд: Варено говеждо месо (200 гр), плодове.

Вечеря: Можете да вземете всяко ястие от вечерните менюта, с изключение на третия ден от диетата.

На 14-ия ден на диетата Японско чудо

Закуска: кафе без захар.

Обяд: варена или пържена риба (200 г), прясно зеле със зехтин.

Вечеря: 200 г говеждо месо варено, чаша айрян.

Диета Японско чудо – съвети, резултати и мнения.
Диетата ще даде добри резултати, ако се придържаме към целия период, като се спазва всичко строго и без да се правят паузи. За препоръчания дресинг за салата използвайте зехтин, който е полезен и по-ефективен за намаляване на теглото. След приключване на срока на диетата не консумирайте големи количества от забранените продукти, за да се запази резултата и да не се позволи връщането на стария метаболизъм.

От положителната обратна връзка за японската диета може да се отбележи нейната висока ефективност. Тези, които се придържат към нея, наистина губят 7-8 кг за 13 дни. Това се дължи на резкия спад в консумацията на мазнини и въглехидрати. Освен това, по време на диетата се получава метаболитна промяна, което означава, че няма връщане на килограми за дълго време.

Диетата Японско чудо се изпълнява достатъчно лесно, без каквото и да било чувство на глад и не предизвиква умора. Тя също така помага и за детоксикацията на организма, тъй като тя предвижда изключване от диетата на захар, сол, брашно и алкохол.

Отрицателните мнения на лекарите са въз основа на факта, че диетата Японско чудо е голямо натоварване на бъбреците вследствие на консумация на протеини в големи количества. От някои хора, които се придържат към тази нея дори се усеща мирис на ацетон. Това показва, че отпадните продукти от разграждането на протеините в организма са налични. Според лекарите тя е доста трудно нискокалорична диета в сравнение с други видове.

Сред неговите недостатъци са различните размери на примерните менюта за порциите. Много салати – но не уточняват точното количество на зеленчуците и на мазнините в първата и втората седмица. Когато се регулира количеството на мазнините от вашия вкус, вие сте изложени на риск от превишаване пределите, от които диетата няма да донесе осезаеми ползи.

Японската диета е небалансирана, така че за периода на нейното провеждане се препоръча употребата на мултивитамини. Менюто включва консумацията на големи количества кафе, което е противопоказано за някои хора, защото съдържа кофеин. Преди началото на японската диета е за предпочитане да се консултирате с лекар или диетолог.

За разлика от жителите на САЩ, на японските острови е изключително малък процента от хората, които страдат от прекомерно тегло, но според бита и общия стандарт на живот, Япония, не е по-малко силно развита страна от Америка с тяхната бърза кухня (бургери, хот-дога, чийзбургери, и т.н.). Основната причина за тази ситуация е да се консумират ниско калорични храни (основно чрез ограничаване на въглехидратите и мазнините).

Диетата Японско чудо е една от най-ефективните, тя ви позволява да загубите за две седмици от 7-8 кг. По-добре е да не се използва японската диета повече от веднъж на всеки 2-3 години, и еднократно за повече от две седмици, а след това се придържайте към една балансирана диета, в противен случай резултатите ще отидат на вятъра. Тя е разработена от специалисти от клиника „Yaeks“ в Япония.

Диетата е с продължителност – 13 или 14 дни. Създателите на диетата обещават, че с нея ще завърши преструктурирането на метаболизма за дълготраен ефект, който ще остане най-малко 2 и дори до 3 години без допълнителни ограничения. Въпреки, че японската диета е разработена от японски специалисти, това няма нищо общо с традиционната японска кухня. Трябва да се отбележи, че японците не пият много кафе, консумират повече ориз и морски продукти. По време на диетата не трябва да се яде захар, сол, брашно и сладкарски изделия и да се пият алкохолни напитки, които и без това са много вредни и не е желателно изобщо да се консумират. Между отделните хранения можете да пиете вода минерална или преварена (в неограничени количества).

Знаете ли, че:

За съжаление една от причините за напълняване е използването на химикали в селското стопанство. Някои видове хербициди или пестициди пръскани по земеделските култури оказват влияние върху гена на растежа и той от своя страна започва да действа след 2-3 поколения като се получава растеж, но встрани – напълнява се по наследство. Това е откритие на професор Надка Бояджиева, която каза в едно интервю преди няколко години, че причината за епидемията от затлъстяване е в появата на дефекти в гените от някои храни.

Тези от тях наречени имитиращи храни, увреждат човешкият ген, който е отговорен за растежа и след 2 поколения става причина за затлъстяване, което не подлежи на лечение нито с диети, нито с медикаменти. За епигенетичното затлъстяване, от което има сега бум е виновна масовата употреба на пестициди преди 60-80 години. Те са увредили гена отговорен за растежа. Поради това някои от тях са били строго забранени в САЩ.

Професор Надка Бояджиева участва в международен проект по превенция на затлъстяването и диабета. Българският проект обаче по диетичните храни е бил отхвърлен на конкурса.

Сред диетите за отслабване и има и опасни. Например диетата на Дюкан е довела до увреждане на здравето и смъртта на не малко хора и даже в България. Тя е основава на хранене без сурови плодове и зеленчуци и е опасна.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *