Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
"https://www.googleapis.com/auth/chrome-content-suggestions";
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

Ако се чудите защо ви пада косата- прочетете това- причината ще ви смае

/
/
/
189 Views

Причината ще ви шокира.

Прокарваме ръка през косата си и в нея остава цял сноп. Обхваща ни притеснение и съвсем естествено идва въпросът защо ни се случва това. Има няколко основни причини, поради които скалпът започва да оредява. Прието е, че дневно падат между 60 и 100 косъма от главата на всеки човек. Ако загубата на коса е в тези граници, няма място за безпокойство, тъй като на тяхно място ще поникнат нови, пише mila.bg. В случаите, при които косите, останали по гребена са доста повече, трябва да се помисли за лечение и вземане на мерки против косопад и други здравословни проблеми.

Недостиг на желязо

Честа причина за повечкото косми по четката е загубата на желязо. Затова жените с по-обилна менструация са в риск това да им се случи в някакъв момент. Възможно е падналото ниво на желязото да е предизвикано и от строги диети. Ще познаете, че този елемент е в ниски стойности по бледата кожа на лицето, бледите длани, ако се чувствате сънливи и постоянно уморени. За да разберете със сигурност дали имате проблем с желязото, направете изследване на кръвта. Ако това се окаже причината за изтънялата ви коса, увеличете месото и черния дроб в менюто си или приемайте добавки с желязо.

Стрес

При продължителна притесненост и нервност, косата започва да страда. Тогава кръвоносните съдове по главата толкова се свиват, че косопадът придобива хроничен характер.

Заболявания като анемия и диабет

Оредяването на косата е характерно за заболявания като анемия, диабет, възпаление на белите дробове, поликистозни яйчници, венерически заболявания, увеличение на надбъбречните жлези, проблем с щитовидната жлеза. Понякога причина за проблемите с косата са приеманите лекарства. Сред тях може да са противозачатъчни, таблетки за високо кръвно, диуретици, антидепресанти, стероиди и дори аспирин. Преди да посегнете към някое хапче, прочетете листовката дали страничен ефект не е косопадът. Установено е също, че някои диетични добавки може да предизвикат падане на косата. Сред тях са тези, които съдържат селен, както и различни вносни билки, в които може да се открият тежки метали.

По време на климакс

При климакс, пубертет или бременност косопадът се причинява от повишено ниво на тестостерон (мъжкия полов хормон). Това е най-сложният случай, за разрешаването на който може да се приложи и хормонална терапия. Във всеки случай, преди да се пристъпи към сериозно лечение, трябва да се консултирате със специалист в тази област – трихолог (специалист по строежа, болестите и лечението на косата).

Нарушение в кръвоснабдяването на съдовете на главата

За събуждане на това състояние допринася прекалената употреба на кафе, което рязко разширява и рязко свива съдовете. Смесено с коняк или ликьор, то се отразява още по-неблагоприятно. Още нещо! Боядисването, къдренето, сушенето, опъването и връзването вредят на косъма. Затова му давайте почивка от време на време от тези процедури.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *