Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
"https://www.googleapis.com/auth/chrome-content-suggestions";
Jenata.net

Сайтът на истинската жена

Като ми каза мъжа ми колко полезна била, започнах и на салати да я слагам и къде ли не още

/
/
/
226 Views

диняДа, лято е и динята присъства в дневното ни меню неизменно. Изстудена, изтънчено нарязана- тя допринася както за хидратацията през жегите, така и за снабдяването на организма ни с витамини и минерали.

Корите обаче, все още се неглижират като непотребен остатък. Малцина знаят, че всъщност именно там се крие богатство от витамини и минерали, които накуп не можем да си набавим от никъде.

кора от диня

Бялата част, между кората на динята и така вкусна вътрешност, е много по-питателна на целулоза, защото съдържа високо съдържание на витамини като B6 и C, както и калий, магнезий и цинк.

кората на динята

Това, което трябва да знаете за кората на динята е, че много страни като Южна Азия и Съединените щати използват тази част от динята и я добавят в салати, само заради многобройните й витамини, минерали и ползи за здравето, вместо да я мятат в боклука като отпадък.

кора от диня

Според различни изследвания 95% от хранителната стойност, която динята предлага, идва от нейната кора.  Много важна субстанция се крие в кората на динята, наречена ликопен . Той действа като мощен антиоксидант, който ни предпазва ефетивно от много заболявания.

диня

Кората на динята също съдържа цитрулин, който е аминокиселина, която е от съществено значение за благосъстоянието на мускулите, затова, когато приемате цитрулин, бързо и лесно печелите мускулна маса. Цитрулинът също така съдържа диуретични свойства и ни помага да премахнем излишъка от течности от нашето тяло.

За хора, които се интересуват от загуба на тегло, тази коричка ще бъде особено полезна, защото съдържа влакна, както и други хранителни вещества, витамини и минерали, които могат да стимулират успешната загуба на тегло.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *