Услуги
Цели на вътревенозната терапия

Цели на вътревенозната терапия

Цели на вътревенозната терапия. Вътревенозната терапия се провежда с цел възстановяване и поддържане на функционалността на човешкото тяло в нормално състояние. Тази концепция включва нормализиране на приема на хранителни вещества, рехидратация и бърза корекция на киселинно-алкалния баланс.

Цели на вътревенозната терапия

Вторичната цел на вътревенозната терапия може да е спешна детоксикация. Често при инфекциозни заболявания в тялото на пациентите се натрупват токсини, които могат да нарушат функционалността на вътрешните органи или да им причинят сериозно увреждане. Използването на инфузионни инжекции ще даде възможност и ще Ви позволи да ускорите изтеглянето им по естествен начин. Това се постига чрез процес на подмяна на течности.

Важно е да се вземат предвид принципите на вътревенозната терапия:

  • Не трябва да има отрицателно въздействие върху състоянието на пациента.
  • Навременното приложение на лекарства чрез вътревенозна терапия Ви дава възможност бързо да възстановите хомеостазата и да премахнете патофизиологичните състояния.
  • Извършва се строг контрол на обемите на въвежданите течности, за да се изключи излишъкът им.
  • Вътревенозна витаминна терапия

Интравенозната витаминотерапия е един от най-ефективните методи за подмладяване и оздравяване на организма, който намери своето приложение не само в медицината, но и в козметологията. Процедурата вече е много популярна в Европа, САЩ, Япония. Към него прибягват общественици (политици, художници, спортисти) и обикновени хора, които ценят времето и здравето си.

Все повече се обръща внимание се обръща на този метод за превенция. Дентална клиника Амел в Днепър е една от малкото, които са специализирани в ексклузивни витаминни инфузии за здраве и красота.

Какво представлява вътревенозната витаминна терапия?

Вътревемозната терапия е терапевтична и профилактична процедура, която се предписва за:

  • -ефективно излекуване и подмладяване на тялото;
  • -укрепване на имунитета, повишаване на устойчивостта на стрес;
  • -подобряване на тена и тонуса на кожата;
  • -ускоряване на метаболитните процеси в организма, за загуба на тегло;
  • -елиминиране на токсини, след настинка, махмурлук, отравяне.

Лекарят инжектира вътревенозно разтвор, съдържащ витамини, микроелементи и хранителни вещества. Така всички полезни компоненти, необходими за тялото, незабавно влизат в клетката.