Услуги
Функции и характеристики на екстракторите

Функции и характеристики на екстракторите

Функции и характеристики на екстракторите

Екстракторите  за килими са професионални прахосмукачки с резервоари за почистващо средство, чиста и мръсна вода. Струя почистващ разтвор се напръсква под налягане върху замърсената повърхност. След това се извършва изсушаване: благодарение на изпускането, което се създава от вакуумна помпа, течността, заедно с мръсотията, се засмуква в специален резервоар.

Функции и характеристики на екстракторите. За да определите кой екстрактор за килими е най-подходящ за почистване на вашия интериор, погледнете капацитета на резервоара, налягането на водоснабдяването и опционалните функции.

Функции и характеристики на екстракторите. Ефективността на почистване зависи от налягането на почистващия разтвор, активността и температурата на химичния състав на използваните дюзи. Броят на турбините и мощността на вакуумния двигател влияят върху качеството на отстраняване на мръсотията и скоростта на изсъхване на покритието.

Допълнителни функции и оборудване

В системата за подаване на разтвор може да се монтира нагревателен елемент, който увеличава химическата активност на състава. Вградените дозатори ви помагат да използвате ефективно почистващия агент. В допълнение към стандартните дюзи за пръскане и засмукване, оборудването е оборудвано с въртяща се цилиндрична четка, което повишава качеството на почистване. Редица модели са оборудвани с ръчни дюзи за почистване на твърди подове и мека мебел.

Критерии за избор на пералня за килими

Има редица фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, за да се намалят оперативните разходи, като същевременно се гарантира възможно най-ефективното почистване на повърхността:

площта на помещението за почистване;

вид покритие (само килим; килим и мебели; килим, мебели и твърд под);

проходимост на помещението, степента на замърсяване на покритието;

редовността и продължителността на почистването;

време на пълно изсъхване на покритието;

необходимостта от чести превози

Изключително практично е да се възползвате от услугите на професионални компании или да закупете домашна прахосмукачка, екстрактор, направена специално за химическо чистене.

За да изберете най-удобния вариант, на първо място, трябва да рсе запознаете и да научите повече за това, какви видове екстрактори на практика съществуват на пазара.