Интересно
Предимства на сухата и мократа храна за кучета

Предимства на сухата и мократа храна за кучета

Предимства на сухата и мократа храна за кучета. Сухата храна за кучета е гранули, направени от смес от съставки, източници на животински протеини (месо или месни дреболии).

Дехидратирано месо, въглехидрати (зърнени храни, бобови растения или картофи), животински мазнини (риба или пиле) и фибри (каша от захарно цвекло) и др.

Мократа храна съдържа подобни, но различно преработени съставки, които имат сос и са по сочни, което помага за хидратацията на кучето.

Към нея са добавени също витамини, минерали и въглехидрати. За кученцата, обикновено консервата е приготвена на малки парченца в желе или сос и под формата на пастет.

Предимства на сухата и мократа храна за кучета

В сухата храна витаминно-минералните комплекси се добавят, тъй като не издържат на топлинна обработка.

Всички продукти, с изключение на брашното, се натрошават до фина кайма, след това се загряват до температура 90-150 градуса и се прекарват през машина за нагряване. Получената маса се оформя на топки или гранули, изсушава се и се изпраща за опаковане.

Основните предимства на сухата храна

  • Цената. Сухата храна е много по-евтина за собствениците от мократа храна или естествената храна.
  • Удобно е да го съхранявате. Сухата храна се продава в торби с цип: те се затварят лесно, без кислород и влага.
  • Огромен избор. Производителите предлагат линии за различни породи животни, специални диетични храни, храни за кучета с алергии и др.
  • Добрата суха храна напълно осигурява на кучето хранителни вещества.

Основни предимства за мократа храна за кучета

  • Ясен, разбираем състав
  • Мократа храна е по-вкусна от сухата. Някои кучета, които игнорират сухата храна поради факта, че много обичат мократа храна
  • Мокрите храни поддържат водния баланс в организма на нашето куче
  • Мократа храна е предпочитана от по възрастни кучета със зъбни проблеми, защото тя е мека в сравнение със сухата храна.

В днешно време пазарът предлага огромно разнообразие от всякакви видове суха и мокра храна за вашето куче. Затова дали ще е суха или мокра или и двете зависи от породата, възрастта и желанията на вашето куче. Не ги пренебрегвайте!