Други
Предимства на платформените кантари

Предимства на платформените кантари

Предимства на платформените кантари

Подвижните платформени везни се състоят от платформа за приемане на товара, устройство за претегляне и стойка за него. Клас на точност на датчици за измерване на сила III (среден). Опции за монтаж: под, в яма, с рампи (по избор).

Предимства на платформените кантари. Дизайнът на мобилните платформени кантари представлява рамка, изработена от метал или дърво. Вътре в рамката има големи и малки товарни съдове, свързани с скоба. Платформата за претегляне има специални възглавници за монтиране върху приемните призми на лостовете.

Силата, която се създава върху платформата по време на претеглянето, се предава на кобилицата чрез лостовете и сцеплението. Междинен механизъм Balance действа върху кантара за набиране, като инсталира определен брой тежести върху държача на тежестта, измества тежестта на платформения кантар или използва специално устройство в главата на набирането.

Подвижните платформени кантари за специални цели са оборудвани с допълнителни товарни рецептори: поднос или бункер за измерване на теглото на насипни товари (зърно, захар), допълнителни устройства за инсталиране на везна за обемисти стоки (торби с картофи и др.).

За да сглобите и правилно инсталирате мобилните платформени кантари, е необходимо стриктно да се придържате към инструкциите за сглобяване и инсталиране на съответния модел везни, както и да се запознаете с техническата документация.

Първо отстранете слоя антикорозионна грес от повърхността на платформения кантар. Когато почиствате работните части на кантара, призмите трябва да останат вътре в лостовете или раменете. Препоръчва се използването на керосин за почистване на повърхностите на частите за балансиране и след това избършете повърхността на сухо. След почистване проверете дали всички части на кантара са в добро състояние.

Платформените кантари трябва да се монтират на закрито или под навес. Ако кантарът трябва временно да се използват на открито, след приключване на претеглянето или в случай на валеж той трябва да бъдат покрит с брезент.

Поставете оборудването върху бетон, камък, асфалтова повърхност или устойчиво на огъване дървено легло или рамка. Под леглото се поставят метални или дървени плочи или греди. Не се разрешава поставянето на хартия, картон, дървени стърготини и др.