Услуги
Предимствата на кучешките кокали

Предимствата на кучешките кокали

Предимствата на кучешките кокали. Полезни ли са кучешките кокали. Често отговорът е да. Костите могат да осигурят на вашето кученце редица основни минерали и други хранителни вещества, като същевременно задоволяват апетита на вашето куче.

Предимствата на кучешките кокали

Не само това, дъвченето стимулира слюнчените ензими, което помага за предотвратяване на натрупване на плака и заболявания на венците. Помагайки да поддържате устата на вашето кученце здрава. Допълнителна полза от осигуряването на кокали за дъвчене на вашето куче е, че това може да го възпира от нежелано поведение като прекомерно чесане или облизване.

Какви са ползите от кучешките кокали за вашия любимец?

Кучешките кокали осигуряват много ползи за кучетата. Те дори могат да помогнат за ограничаване на поведенческите проблеми. Кучетата са естествени дъвчащи. Наличието на кокал или дъвчене наоколо може просто да попречи на вашето куче да почувства необходимостта да дъвче. Дивана или ъгъла на семейната масичка за кафе. Освен че пазят вашите мебели в безопасност, те могат също така да осигурят ползи за здравето на вашия домашен любимец, включително:

  • Кучешките кокали подобряват здравето на зъбите на вашия домашен любимец. Ветеринарните дентални експерти са съгласни, че дъвченето на кокали може да помогне за поддържането на венците на вашия домашен любимец здрави, заедно с премахването на зъбен камък и изстъргването на бактериите от зъбите.
  • Кучешките кокали поддържат психическия стимул на вашия домашен любимец. Кучешките кокали не само ще забавляват вашия домашен любимец, но и осигуряват умствена стимулация, която е важна за растежа и развитието на мозъка на вашия домашен любимец.
  • Кучешките кокали помагат за облекчаване на болката при никнене на зъби при кученца. Кученцата с никнене на зъби често ще изпитват желание да дъвчат като средство за облекчаване на дискомфорта при никнене на зъби. Дъвчащите кокали и играчките за кученца могат да дадат на вашето кученце конструктивен начин да успокои болката при никнене на зъби.
  • Кучешките кокали подобряват силата на челюстта. Кучетата естествено изпитват желание да дъвчат като начин за стимулиране на челюстните си кости, тъй като диетите с кучешка храна не осигуряват на кучетата достатъчно стимулация на челюстната кост, за да ги поддържат сити. Кучешките кокали могат да помогнат за предотвратяване на разрушително поведение при дъвчене и да осигурят на домашните любимци адекватно упражнение на челюстта.