Интересно
Превод и легализация на Диплома

Превод и легализация на Диплома

Какво е важно да знаем за превод и легализация на диплома?

Имате желание да кандидатствате за работа или да учите в чужбина и са ви необходими документи с превод и легализация?

За всякакъв вид документация, която трябва да се подготви за чужбина, според страната, в която ще пътувате, са необходими определен брой процедури, които можете да поръчате на Compass98.com.

Какво е важно да знаем за превода и легализацията на диплома?

На първо място е важно да се верите, че дипломата притежава всички необходими подписи и печати от съответното учебно заведение. Също е добре да проверите дали вашият подпис е поставен на съответното място до снимката.

Какво е важно да знаем за превода и легализацията на диплома?

Легализацията се изразява в поставяне на Апостил. Това се прави в Министерството на образованието.

През преводачески услуги Компас, се предлага такава услуга, като от Вас се изисква да направите нотариално заверено копие на самата диплома, както и на приложението, където фигурират всички оценки. След като се постави Апостил на всички част от дипломата, те биват преведени и подписани от заклет преводач от Агенцията.

Следващият етап е изпращане на документите в Консулския отдел на Министерството на външните работи, за да се получи заверка на подписа на преводача.

За колко време се извършва цялата процедура по превод и легализация на дипломата?

Между седем и десет работни дни са достатъчни, за да се извършат всички етапи по процедурата, което все пак означава, че не бива да се оставя за последния момент. Както за дипломи, така и за всякакъв вид официални документи, можете да получите превод и легализация, с помощта на Compass98.com.

Агенцията работи с МВнР, с което има сключен договор, позволяващ заверката на документите. Не за всяка страна се изисква легализация, като тези страни, с които България има сключен договор за правна помощ, не се изисква легализация. Вижте повече на страниците на Compass98.com и при възникнали въпроси, не се колебайте да се свържете с екипа от специалисти.