Услуги
Поддържане и почистване на изправна септична яма

Поддържане и почистване на изправна септична яма

Защо поддръжката на септична яма е толкова важна?

Като се има предвид колко скъпо е да се замени септична яма, правилната поддръжка е важна стъпка за поддържане на здравината на вашата септична система (и вашите финанси). Колкото по-проактивно се грижите и поддържате вашата септична система, толкова по-дълго ще продължи тази септична система да работи безотказно. Когато поддържате своя септичен резервоар, целта е да се предотврати натрупването на твърди вещества, както и всякакво замърсяване на подпочвените води.

Извършвайте редовна поддръжка

За да поддържате ефективността на вашата септична система, препоръчваме всяка година да проверявате вашата септична система от професионален специалист. Според EPA битовите септични системи се изпомпват на всеки три до пет години. Професионалистите трябва да могат да ви кажат колко често трябва да се изпомпва вашата септична система. Изпомпването на септична система, когато е необходимо, ще предотврати нейното разпадане.

Поддържайте отводнителното си поле

За да поддържате отводнителното си поле, избягвайте да засаждате градини и дървета наблизо. Това ще попречи на корените да растат и да се блъскат във вашата септична система. Също така трябва да избягвате паркирането на автомобили над вашето отводнително поле.

Ограничавайте количеството неща, които изхвърляне в системата

Колкото повече боклуци изхвърляте в тръбите, толкова по-вероятно е да повредите септичната си система. За да избегнете запушване на вашата система, опитайте се да не слагате мазнини за готвене, утайка от кафе и мазнини. Вместо това изхвърлете тези предмети в кошчето.

Купувайте уреди с висока ефективност

Ефективното използване на водата може да подобри работата на вашата септична система. Това означава, че колкото повече вода губите (чрез течащи тоалетни, прекомерно използване на вашата пералня и т.н.), толкова повече вода ще попадне във вашата септична система. Това може да причини щети и потенциално наводняване на отводнителни полета. Най-лесният начин да предотвратите загубата на вода е чрез използване на високоефективни уреди. Потърсете уреди, които използват 50 процента по-малко вода от типичните уреди.

Записвайте доклади от проверки и записи за поддръжка

Собствениците на жилища трябва да запазват всички записи за техническо обслужване и доклади от проверките, когато се обслужва тяхната септична система. Инспекциите трябва да включват подробни доклади за потенциални или съществуващи течове, както и нивата на отпадни води и възможни щети. Ако се докладва за повреда, трябва да наемете опитен сервиз, който да я отстрани възможно най-скоро.