Услуги
Планинската застраховка за алпинисти

Планинската застраховка за алпинисти

Какво включва планинската застраховка за алпинисти?

Алпинистите също рискуват да се изгубят, да се отклонят от маршрута си. Това обикновено може са се случи при лоши метеорологични условия: по време на гръмотевична буря, силни ветрове, виелици, снегонавявания, лоша видимост или при гъста мъгла.

Политиката за планинарство осигурява максимална степен на защита.

Планинската застраховка за алпинисти покрива разходите за:

-спешна медицинска помощ, включително стоматологична помощ;

-медицински изделия;

-транспорт и репатриране;

-настаняване до завръщане у дома;

-правна помощ, както и помощ при кражба или загуба на документи;

-удължаване на визата по време на хоспитализация;

-организиране на операции по търсене и спасяване.

Поради опасността да се изгубите в планината, последното от изброените е особено актуално. Спасителните операции за туристите са много скъпи и е много трудно да ги платите сами.

Допълнителни опции при планинските застраховки

От списъка с опции, които могат да бъдат включени в застрахователна полица срещу допълнително заплащане, две са най-подходящи за алпинисти.

  • Нещастен случай – Позволява в допълнение към възстановяването на разходите ви да получите парично обезщетение в зависимост от тежестта на нараняването. Така например, при счупен глезен застрахователната компания компенсира 5% от застрахователната сума, посочена в договора, а при счупване на една от костите на лакътната става – 10%.
  • Загуба на багаж – Тази опция компенсира стойността на багажа, който е бил изгубен от превозвача, бил е откраднат или унищожен. Като се има предвид, че оборудването и екипировката за планински дейности не са евтини, тази допълнителна опция може да Ви бъде от голяма полза при пътуването.

Цената на застрахователна полица планинска застраховка и как да я закупите

Можете да разберете сумата, която ще трябва да заплатите, колко струва една застрахователна полица планинска застраховка само за няколко минути, като използвате онлайн калкулатора:

В падащия списък „Тип ваканция/пътуване“ изберете опцията „Екстремно пътуванв“. Така ще си осигурите покритие за алпинизъм, скално катерене и трекинг над 1500 м надморска височина. С полицата планинска застраховка можете също да карате ски и сноуборд, да скачате с парашут, да се спускате в пещери, да се гмуркате, планинско колоездене, каяк и много други екстремни спортове.

Веднага след изчисляване на цената можете да закупите застрахователната полица онлайн.