Плажове в Анталия със син флаг

Плажове в Анталия със син флаг. Ако сте от някъде другаде освен от Европа, може да не знаете какво е плаж със син флаг. Просто казано, плажовете със син флаг са почти златният стандарт за плажове. Наградата се присъжда от Фондация за екологично образование.

Плажове в Анталия със син флаг

За туристите тези плажове гарантирано имат едни от най-чистите води, които можете да намерите за плуване.

Без определен ред, тук са три от най-добрите плажове на Анталия!

Лара Бийч

Лара Бийч е може би най-популярният плаж със син флаг не само в Анталия, но и в цялата Турска Ривиера. С дълъг, пясъчен плаж с кристално чисти тюркоазени води, не е чудно защо Lara Beach в Анталия е толкова популярен сред посетителите.

Оборудван с шезлонги и чадъри, които се предлагат под наем срещу ниска такса. Този плаж с мек пясък е идеален за слънчеви бани и задължително посещение при пътуването ви до Анталия. Ще бъдете разглезени с избор от плажни клубове и приятни заведения за хранене, за да се насладите на обяд с изглед към плажа. Разположен източно от центъра на града, можете лесно да стигнете до Lara Beach в рамките на 40 минути с обществен транспорт или с кола за 30 минути. Наблизо има много съоръжения, като душове, бани и места за преобличане.

Много туристи избират да останат в един от многото 5-звездни хотели и курорти, които се намират на плажа Лара. Ако търсите луксозна, рентабилна ваканция на плажа, тогава престоят в един от курортите Lara Beach може да е идеален, тъй като ще бъдете само на един хвърлей разстояние от един от най-добрите пясъчни плажове в Анталия.

Плаж Коняалти

Ако търсите зашеметяващ плаж близо до центъра на Анталия, тогава не търсете повече от плажа Коняалти. Само на кратко пътуване с обществен транспорт ще откриете 13 км чиста тюркоазена вода. Тя е идеална за плуване, както и няколко заведения за хранене и плажни клубове наблизо, което го прави популярен избор за семейства. Най-вълшебната част от плуването на плажа Konyaalti е да видите драматичните планини Beydağları, докато се потапяте в Средиземно море.

В определени моменти през годината върховете на планините са покрити със сняг, което прави изживяването ви много по-уникално, докато плувате или релаксирате на брега, за да работите върху тен под турското слънце.

Плажът Коняалти е покрит с камъчета, което означава, че водата остава бистра и чиста. В непосредствена близост до плажа има зелен парк с много сянка, за да избягате от жегата или да се отпуснете с приятели и семейство. Ще намерите части от парка, разположени на скали, които дават зашеметяваща гледка към плажа и планините отзад.

Гостите ще намерят много бани, съблекални и душове, които могат да се използват на плажа Konyaalti в Анталия.