Най-популярните цветове за кухни по поръчка за 2023г

Най-популярните цветове за кухни по поръчка. Тенденциите в цветовете непрекъснато се променят – и какво точно е стилът може да се различава в зависимост от това кого питате. Много хора се обръщат към концепцията за цвета на годината за прозрение. Съществуват обаче няколко цвята на годината и те често изглеждат странни за кухня първоначално.

Най-популярните цветове за кухни по поръчка

Всяка година развиващите се цветови тенденции отразяват нашия колективен опит и желания за бъдещето. Това беше особено очевидно по време на пика на пандемията, когато търсихме спокойствие във време на несигурност. Спокойствието остава важно през 2023 г., но ние също искаме да изразим истинската си същност, докато преминаваме в нова фаза. Оттук и възходът на смелите дизайни, ретро връщанията и всякакви стилове, които се чувстваха недостъпни преди няколко години.

Нюансите са важни

Тазгодишните нюанси заемат всички области на цветовия спектър, вариращи от дългогодишни фаворити като бяло до връщане назад (като кафяво) и успокояващи цветове, които отразяват най-доброто от биофилния дизайн. Много дръзки цветове също са често срещани тази година, така че бъдете готови да покажете своята отличителна индивидуалност с живи шкафове и акценти, които ви се струват верни.

Ако има недостатък на тази гама от тенденции, това е, че стесняването на вашите възможности понякога може да се стори трудно. Ние сме тук, за да помогнем. Очертахме няколко от най-големите тенденции в цветовете на шкафовете за 2023 г. Както и практически начини, по които те могат да бъдат приложени. Целта? За да доставим свежо усещане в съответствие с настоящото ни желание за връзка и творчество. Но също така да осигурим вечна естетика, която ще продължите да обожавате далеч в бъдещето.

 Бялото остава крал на цветовете за кухни по поръчка

Чисто, чисто и съвременно, бялото остава една от най-добрите възможности за създаване на привлекателна кухня. Изцяло бялата естетика може да е била доминираща в началото на 2000-те, но със сигурност не е изчезнала. В наши дни собствениците на жилища започват да осъзнават, че в бялото има много повече нюанси, отколкото са предполагали преди.

Винаги сме запалени по бялото, въпреки че насърчаваме собствениците на жилища и дизайнерите да обмислят внимателно пълния набор от възможности за избор. Изборът на предимно бял дизайн за кухня е само първата стъпка. Все пак ще трябва да разгледате внимателно текстурите, цветовете на акцентите и общия поток на вашето пространство.

Запомнете: целта на бялата кухня по поръчка е не само да създадете съвременна, визуално привлекателна естетика, но и да проектирате гостоприемно пространство, което ще отговори на всичките ви нужди както сега, така и далеч в бъдещето.

Направено правилно, бялото може да внесе изненадваща степен на топлина и спокойствие във вашето пространство. През 2023 г. това често означава смесване и съчетаване с основни тонове или нюанси, които отразяват вашата уникална индивидуалност.

Сивото още не е изчезнало

Въпреки че започваме да виждаме леко отклонение от сивите тонове, които доминираха в края на 2010-те, все още има достатъчно място за този универсален цвят. Сивото в никакъв случай не е изчезнало, но подходът ни към този цвят започва да се променя. Червените нюанси трябва да внесат повече топлина в този нюанс, привлекателен за тези, които иначе биха избрали по-земни тонове за своята кухня по поръчка.

Безспорно успокояващ, този сивкав цвят е отлична опция за всеки, който естествено гравитира към неутралните, но иска възможността да добавя всякакви акценти. Уникален е с това, че работи добре както с топли, така и със студени тонове.