Интересно
Най-добрите филтри за пречистване на вода за цялата къща

Най-добрите филтри за пречистване на вода за цялата къща

Най-добрите филтри за пречистване на вода. Чистото, здравословно водоснабдяване е спасителната линия на всеки дом. Можете да го използвате за къпане, пиене, готвене, миене на чинии, пране и поливане на моравата ви.

Най-добрите филтри за пречистване на вода

Въпреки това, в зависимост от източника, вашата доставка може да съдържа различни примеси. Това  включва тежки метали, утайки, бактерии, вируси и големи количества химикали като хлор и сероводород.

Независимо дали водата ви има лош вкус, мирише странно, има странен цвят, съдържа видими частици. Също изглежда подозрително мътна или цапа дрехите или съдовете ви. Системата за пречистване на вода за цялата къща може да се погрижи за всеки проблем.

Системи за пречистване на вода

Тези системи използват различни методи за филтриране. Като фини физически бариери, KDF (което означава поток от кинетична деградация), въглерод и UV светлина. След като го инсталирате, водоснабдяването на вашия дом се пречиства на едно място. За да се премахнат въпросните замърсители, преди да премине през всяка тръба и във всеки кран.

Когато купувате система за пречистване на вода за вашия дом е важно да имате предвид няколко фактора, в допълнение към това как се филтрира водата.

Дебитът, който е показател за това колко бързо водата ще премине през системата и до желаното от вас място, е важен фактор. Също така ще искате да разгледате изискванията за поддръжка. Ако например колко често системата се нуждае от смяна на филтъра и дали трябва да демонтирате целия модул, когато го правите.

Скорост на потока

В допълнение към проверката на филтриращата среда, скоростта на потока и изискванията за поддръжка, ще искате да се уверите, че системата е проектирана да филтрира специфичните примеси, които се крият във вашата чешмяна вода.

Ако не сте сигурни какво замърсява водата ви, винаги можете да я тествате при съответните специалисти, като предоставите проба в сертифицирана държавна лаборатория.

Най-добре е да се свържете с местния здравен отдел или лабораторията, за да сте сигурни, че вземате пробите правилно и нямате нужда от помощ. След като резултатите се върнат, можете да разгледате най-добрите системи за филтриране за всеки проблем, размер на дома и бюджет.