Услуги
Менталната аритметика премахва разсейването и невниманието

Менталната аритметика премахва разсейването и невниманието

Менталното броене изисква висока степен на концентрация. Първо, децата развиват постоянство и концентрация върху абакуса, използвайки флаш карти. След това при извършване на математически операции в ума. След като усвоят веднъж техниката, децата я използват не само при решаване на математически задачи, но и по други училищни предмети. Това е ценно придобито знание от менталната аритметика.

Менталната аритметика развива визуално-пространствено мислене.

Когато детето изчислява психически, то трябва да държи в главата си не само определени образи, но и правилата за изчисление. Поради опростения поглед – изображението на абакуса. Тези изчисления не са тромави и тежки, а, напротив, помагат на детето да играе с въображението и по този начин да развие визуално-пространствено мислене, например, което е необходимо за решаване геометрични задачи.

Освен това умствените изчисления не се превръщат в проблем за детето. Това е особено вярно, ако детето не може да се справи с училищните математически диктовки и изпитва постоянен стрес.

Ментална аритметика – oбучава паметта (включително визуалната памет).

В процеса на обучение детето постоянно работи с образи, запомня много снимки и действия и освен това прави това в напълно спокойна обстановка. Когато родителите се оплакват, че детето не запомня и е разсеяно – това е проблем за запомнянето (визуална и краткосрочна, работна памет). Този проблем престава да съществува за тези, които постоянно тренират в класната стая.

Умствена аритметика дава възможност за бързо навигиране.

Чрез упражненията детето се научава бързо да се ориентира и да изпълнява няколко действия едновременно, като същевременно поддържа концентрация и внимание. Такава координация на действията ще помогне при тестове и изпити, където детето често се губи поради стресиращо състояние.

Ментална аритметика дава възможност да се развият и нематематическите умения.

Въпреки че предметът на умствената аритметика и основните упражнения основно съдържат аритметика, въпреки това класовете развиват много полезни социални умения – способност за постигане на резултати и победа, довеждане на започнатото до края, комуникация между връстници, даване на завършен резултат и много повече. Децата стават по-уверени в своите постижения, облекчават психологическия стрес.