Услуги
<strong>Кратка история на цветарството и доставката на букети</strong>

Кратка история на цветарството и доставката на букети

Кратка история на цветарството и доставката на букети. Изкуството за цветята започва от източните традиции. Или по скоро със стилизиране на цветя, които да се подаряват на близък човек.  С времето тези стилизации се превръща в официален бизнес за цял свят. Първоначално се появява се в Европа, Япония и Китай.

Кратка история на цветарството и доставката на букети

На изток оформлението на флоралният дизайн е с ориенталски стил. Линиите на цветята се подчертават и се създават композиции с точен баланс. Чрез оформлението на букетите се изразява тяхната философия за хармония и баланс. Дизайна на букетите е става чрез смесването на цветя и зеленина.

На запад нещата са малко по различни. Флоралните дизайни дават приоритет на цвета като цяло. Те са със а симетричен вид, като креативна комбинация от цветя и зеленина.

Цветарството се превръща в бизнес за първи път в Холандия в средата на 19 век. Търговците продават своите букети на купувачите като украса.

С какво се занимават цветарите?

Цветарите са част от най важните моменти в живота на хората. Тяхната работа и творчество присъства на рождени дни, годишнини, сватби, и много други събития.

Ангажират се да помагат на хората да изразят чувствата си чрез езика на цветята. Намират перфектните цветя стават най добрите комбинации за да можете да зарадвате своите близки хора. Букетите и аранжировките позволяват да се изрази дълбоката емоция чрез тяхното подаряване.

Днес почти всички цветарски магазини предлагат услуга за доставка директно до клиента или до получателя. Повечето магазини предоставят възможност за правене на поръчка по телефон, през уеб сайт или на място в магазин.

Доставка на букети

Всяка дейност си има своята история. Това важи също и за доставката на букети и цветя. Ще ви разкажем малко как отглеждането, продаването и доставянето на цветя се е превърнала в процъфтяваща индустрия да днешният пазар.

Ще разгледаме също цветарството като флорален дизайн. Ще разгледаме как дизайнът се превръща от традиционен модерен и нов. Ще обясним как цветарите имат важно значение за общността и как флорални те им умения оказват огромно влияние.