Без категория
Колко изкарват най-високоплатените холивудски актьори?

Колко изкарват най-високоплатените холивудски актьори?

Колко изкарват най-високоплатените холивудски актьори?

Колко изкарват най-високоплатените холивудски актьори? Колко ли пари са изкарали най-популярните холивудски актьори през изминалата 2020 г., която порази света? Пандемията прекрати снимките на много продукции, редица филми закъсняха и все още не са стигнали до зрителите… Печеленето на пари се оказа предизвикателство през тези страховити 12 месеца, но все пак има интересни данни за звездите и техните доходи.

Дуейн „Скалата“ Джонсън например все още е на върха. Екшън звездата е номер 1 с най-високо заплащане в годишния списък на „Форбс“ за втора поредна година. Но този път той не се присъедини към четиримата отмъстители на Marvel в топ 10, както беше през 2019 г.

Много от новите звезди в списъка получиха част от големите си заплати от Netflix и други стрийминг услуги. Изчисленията на заплатите на „Форбс“ отразяват печалбите между 1 юни 2019 г. и 1 юни 2020 г.

София Вергара оглави класацията на най-добре платените жени актриси за 2020 г. с 43 милиона долара (през 2019 г. Скарлет Йохансон оглави списъка с 56 милиона долара).

Ето един бърз поглед към това кой е в списъка и защо.

Дуейн Джонсън

Приблизителна печалба: 87,5 милиона долара

Заедно с осребряването на огромен чек за своя филм на Netflix „Red Notice“, Джонсън все още продава успешната си линия Under Armour за обувки, дрехи и слушалки. Големите пари обаче ще продължават да идват, тъй като той планира да направи своя дебют във филмовата вселена на DC Comics.

Райън Рейнолдс

Приблизителна печалба: 71,5 милиона долара

„Форбс“ съобщава, че Рейнолдс е спечелил над 20 милиона долара за всеки от последните си филми по Netflix. Това са именно „Six Underground“ и „Red Notice“. Не е чудно, че той предложи огромна награда за едно изгубено мече…

Марк Уолбърг

Приблизителна печалба: 58 милиона долара

Уолбърг е спечелил милиони, продуцирайки поредиците „McMillions“ и „Wahl Street“. През изминалата година той също имаше голям филм за Netflix: „Spenser Confidential“.

Бен Афлек

Приблизителна печалба: 55 милиона долара

Да, той също беше във филм на платформата Netflix – „The Last Thing He Wanted.“. Участва и в „The Way Back.“

Вин Дизел

Приблизителна печалба: 54 милиона долара

Дизел получи големи суми за участието си в поредната част на хитовата филмова поредица „Бързи и яростни“, както и за продуцирането на сериала на Netflix „Fast & Furious Spy Racers“. За съжаление, следващият филм „F9“ беше забавен от пандемията.

Той обаче вече е наличен за почитателите на кино изкуството.

Акшай Кумар

Приблизителна печалба: 48,5 милиона долара

Боливудската звезда има много предложения за различни роли и също така участва в поредицата на Amazon Prime, наречена „Краят“. Той беше и в списъка за 2019 г.

Лин-Мануел Миранда

Приблизителна печалба: 45,5 милиона долара

„Форбс“ съобщава, че голяма част от приходите на Миранда идват от закупуването на правата на Disney за неговата продукция „Hamilton“ от Бродуей, която сега се излъчва в Disney +. Филмовата адаптация на неговото шоу от Бродуей „In the Heights“ вече излезе по кината и по HBO Max.

Уил Смит

Приблизителна печалба: 44,5 милиона долара

Съвсем не е чужд на тази класация на „Форбс“, нали? Сега Уил Смит се завръща в списъка благодарение на постоянния си поток от проекти.

Адам Сандлър

Приблизителна печалба: 41 милиона долара

Въпреки че той не е в бокс офиса като останалите в списъка и независимият му филм „Uncut Gems“ не му донесе гигантски чекове, Сандлър беше успешен по Netflix, откакто подписа договор за четири филма за 250 милиона долара през 2014 г.

Неговият филм „Murder Mystery“ беше доста популярен в платформата през 2020 г.

Джеки Чан

Приблизителна печалба: 40 милиона долара

През последната година филмовата легенда имаше различни роли, лицензионни сделки и общо пет филма. Не е никак зле като за времена на пандемия.

Повече по темата вижте тук: https://www.bloombergtv.bg/a/9-bulgaria/48410-za-kakvo-izvestnite-lichnosti-harchat-bogatstvoto-si.