Интересно
Как да се подготвите за деня на изписване от родилното?

Как да се подготвите за деня на изписване от родилното?

Как да се подготвите за деня на изписване от родилното? Дългоочакваният момент е настъпил, минали са всички ваши първоначални тревоги и започвате да усещате подобряване на състоянието си след раждането.

Как да се подготвите за деня на изписване от родилното?

Вашите близки вече с нетърпение очакват да видят малкия член на семейството, а таткото е готов да започне новия си живот и да ви посрещне радостен пред родилното. Всичко това е обвързано с още малко подготовка, която ще сте благодарни, че сте предвидили преди изписването да е настъпило.

В днешната статия ще ви помогнем да направите правилното пазаруване и актуален списък с всичко, което ще ви бъде необходимо за бебето при изписването му от родилното.

Столче за колата

На първо място ви препоръчваме да изберете столче за колата, защото е крайно не безопасно, както и незаконно да возите малко дете, без специално подбрано столче за целта. Затова направете добро проучване и се заемете с намирането на безопасно столче, защото ще ви се наложи да го използвате още в първите дни след изписването.

Много често майките се чувстват по-спокойни, ако детето е в ръцете им по време на пътуване, но това крие огромна опасност в случай на инцидент.

Комплект от дрешки за изписването

Тук, разбира се, трябва да помислите не само за пола на бебето и материите, а и за сезона, в който раждате. Препоръчваме ви да вземете комплект, който има всичко необходимо и е от различни части. По този начин ще може да го обличате и събличате бързо, защото пелените ще се менят много често. Различните комплекти вижте тук: https://doniceta.com/category/143/komplekti-za-izpisvane-ili-podarak-za-momiche.html

Освен това е добре да изберете още няколко комбинации от дрехи, които може да сложите, ако случайно се окаже по-топло от очакваното или съответно по-студено. Денят може да е по-ветровит, дъждовен или пък изключително топъл, затова вземете предвид тези промени, които може да настъпят в климатичните условия.

За да сме ви възможно най-полезни, ви препоръчваме да имате някои от тези дрешки, за да създавате различни съчетание. Боди с къс ръкав, пижамка или боди с копчета за лесен достъп до пелените, бебешка шапка, ръкавички, за да не се одраска, ританки, лигавник и одеялце, с което да го обгърнете до автомобила ви.

Пелени за новородено

Пелените са другото важно нещо, с което буквално трябва да се запасите, защото сами ще се убедите, колко често ще се налага да ги сменяте в началото. Опитайте се през цялата бременност да взимате различни видове в точния размер, защото се намират по-трудно, а и се използват много. Това ще ви спести от бюджета по-късно и лесно ще може да пробвате различните видове, за да изберете този, който най-много ви допада и предпазва от протичане.

Не забравяйте, че както детето расте, така и размерът на пелените се променя. Пригответе си един пакет за родилното и не се колебайте да се консултирате с акушерките при възникване, на каквито и да било въпроси.

Денят е настъпил и вече нямате търпение да се приберете у дома, където ви очаква цялото ви семейство, за да помогне и да ви посрещне. Делегирайте задължения на всеки и не забравяйте да си починете добре.

Опаковането на багажа за изписването на бебето вече ще е готов и скоро ще може да го прегърнете и да му се радвате. Как ще опаковате багажа за изписването на вашето бебе?