Интересно
Как да опаковате кашони, когато се местите?

Как да опаковате кашони, когато се местите?

Как да опаковате кашони? Опаковането на кашони е една от най-досадните задачи при преместване. Един от най-важните съвети за опаковане преди преместване е да си оставите достатъчно време за планиране и подготовка.

Как да опаковате кашони?

Понякога може да се почувствате малко съкрушително, когато погледнете планината от предмети, които трябва да приберете – но колкото по-организирани сте, толкова по-лесен ще стане процесът. Не забравяйте да съберете всички необходими материали, преди да започнете, за да се уверите, че вашите вещи са безопасни и сигурни по време на транспортиране.

Какви материали са ви необходими, когато опаковате

Ще трябва да намерите кашони от всякакъв размер, за да ви помогнат в процеса на опаковане. Ще трябва също така да се уверите, че са достатъчно здрави, за да издържат теглото на всичките ви артикули. Горещо препоръчваме да попитате вашата компания за преместване дали предоставят опаковъчни материали, преди да започнете, тъй като те ще гарантират, че материалите са с високо качество.

Когато опаковате кутии преди преместване, ще ви трябва:

  • Картонени кашони
  • Бабъл фолио
  • Кафяво тиксо
  • Диспенсър за тиксо
  • Чанти за дребни вещи
  • Опаковъчна хартия или стари вестници
  • Чупливи етикети
  • Етикети и химикал

Колко преди преместването трябва да започнете да опаковате

За да сте сигурни, че сте напълно подготвени, трябва да започнете да опаковате около 2 месеца преди преместването. Процесът на опаковане често отнема много повече време, отколкото хората очакват. Трябва да си отделите достатъчно време, за да го планирате внимателно и да прегледате имота, стая по стая . За да намалите стреса при преместване , трябва да започнете да опаковате възможно най-скоро, но 2 месеца преди завършването често се считат за разумен период от време. Това често означава опаковане дори преди да имате официална дата за преместване.

Как да опаковате чупливи предмети

Когато опаковате чупливи предмети, не бързайте и използвайте качествени материали, за да сте сигурни, че са защитени в микробуса. Можете да използвате бабъл фолио, опаковъчна хартия или дори собствените си дрехи, за да омекотите дъното на кашона за допълнителна безопасност. Ако имате много ценни предмети за преместване, трябва да попитате компанията дали предлагат услуги за доставка с бели ръкавици, когато сравнявате оферти за преместване , тъй като те ще се специализират в преместването на чупливи, неудобни и ценни предмети.

Когато опаковате по-малки чупливи предмети, като чаши за пиене, би било разумно да създадете преграда, която да отделя всеки артикул, след като бъде опакован. Това ще намали риска от счупване, тъй като те няма да могат да се ударят един в друг по време на движение.

След като кашона е внимателно запечатан, използвайте химикал или маркер, за да я обозначите като „чуплива“. Ако е необходимо, добавете знак „посока нагоре“, за да уведомите екипа за преместване, че трябва да се работи с повишено внимание.