Интересно
Как да опаковате багажа за ваканцията си перфектно?

Как да опаковате багажа за ваканцията си перфектно?

Как да опаковате багажа за ваканцията си перфектно?

Как да опаковате багажа за ваканцията? Ако ви очаква страхотна ваканция със сигурност мисълта за събирането на целия ви багаж не е най-приятното нещо. Искате да вземете всичко необходимо, но и багажа ви да не стане твърде обемен и тежък. Затова в днешната статия ще ви помогнем със страхотни съвети!

Подберете и опаковайте козметиката си добре!

Насочете се към натурална козметика за лице и тяло, с която ще може да сте спокойни за целия престой на чаканата ваканция.

Едно от първите неща, които задължително трябва да си вземете са добре подбрани етерични масла и масажни масла, с които да се погрижите за кожата си. Почивката не е само време, в което психически да се отърсите от ежедневието, но и е времето, в което трябва да оставите кожата си да се реновира. Затова заложете и на рибния колаген, който е страхотен за намаляване на фините линии, чрез протеина, който съдържа.

Разбира се, не забравяйте, че е важно да опаковате и козметиката, с която сте свикнали да миете тялото си, подберете правилните продукти против изпотяване, както и парфюма си. Не разчитайте на козметиката, която ще ви се предложи в хотела, защото тя може да не отговаря на спецификите на вашата кожа.

Препоръчваме ви да си вземете и собствена кърпа за лице, която да бъде достатъчно мека, че да не наранява фината ви кожа и да бъде изпрана с нежен препарат. Нея опаковайте отделно от всичко, за да може да се запази чиста до пристигането в хотела ви.

Как да съхраните и изберете модните си визии?

За да може да изберете модните си визии е важно да проверите прогнозата за време и да прецените, с какво наистина ще ви е максимално комфортно. Понякога има сутрини и вечери, в които е доста студено, затова предвидете поне една връхна дреха. Задължително си вземете бельо и поне един удобен анцуг.

За по-специалните дни и вечери предвидете съответните дрехи или изберете онези, които отговарят на вашата ваканция. Не забравяйте банския си и удобни обувки, чехли за хотела и такива за плаж или басейн.

За да може да съберете всичко е важно да може да го съхраните правилно в куфара си, така че да приберете възможно най-много неща, без да носите десетки сакове и торби.

Изберете си един куфар, до който задължително трябва да се ограничите. Когато сте избрали всички дрехи започнете да ги правите на руло и да ги подреждате в куфара си. Ще забележите, че този начин на навиване ще запази дрехите ви изгладени и ще съберете много повече, отколкото сте предполагали. Ако куфара ви има мрежа сложете там обувките си, ако имате маратонки поставете с тях всичките си чорапи. Останалото бельо съхранете на отделно място в собствено отделение или торба.

Когато сте готови сложете и козметичната чанта, която сте подготвили спрямо съветите ни по-горе. Предвидете тя да бъде в изправено положение, след като поставите багажа в колата си, за да може да предотвратите евентуално протичане.

За да опаковате багажа си, както трябва е добре да заложите на правилната козметика и дрехи. Изберете само онова, което наистина ще ползвате и не прекалявайте с много дрехи. Сгънете ги на руло, поставете в куфара и сложете останалото около дрехите и върху тях. Сега се насладете на почивката си и не забравяйте да си направите поне един масаж с масажно масло!