Как да изкъртите керамичните плочки от пода?

Как да изкъртите керамичните плочки от пода? Когато искате да замените пода от керамични плочки с друг подов материал, обикновено се изправяте пред задачата да изкъртите старата плочка. Въпреки че е възможно някои видове подови настилки да се полагат директно върху керамичните плочки. Това може да увеличи общата дебелина на пода до такава степен, че да не е практично.

Как да изкъртите керамичните плочки от пода?

Виниловият лист обикновено може да се постави директно върху керамични плочки. Но ако инсталирате твърда дървесина, ламинат или нови керамични плочки, обикновено ще трябва да изкъртите старата керамична плочка, преди да поставите новата настилка.

Къртенето на керамични или каменни подови плочки е работа, която е проста като техника. Но трудна от гледна точка на усилие. Всъщност това може да бъде непосилна работа, особено при по-стари инсталации. Ако сами си изкъртите плочките, може да си спестите значителна сума пари, но работата е доста трудоемка.

Монтаж на тънки плочки или монтажи на хоросанова основа

При по-старите традиционни инсталации на керамични плочки, плочката се поставяше в основа от твърд хоросан, който често беше подсилен със стоманен струг. Хоросанът обикновено се нанася върху слой катранена хартия, покриващ подовата настилка. Къртенето на такъв под може да бъде изключително трудна работа, включваща часове разбиване на основата от хоросан и трудоемко изрязване на металния струг, за да се освободят плочи хоросан и плочки от подложката от катранена хартия.

Работата е много лесна и малко

Бъдете подготвени за дълъг, тежък работен уикенд, ако се занимавате с такъв вид къртене. Процесът включва много удари с чук, натискане и рязане на металния струг на управляеми парчета. Подобна трудна работа Ви предстои, ако плочката е поставена върху бетонна плоча.

Работата е малко по-лесна, ако плочката е поставена върху подложка от шперплат или циментова плоскост. Лепилото с тънък слой стана популярно през 70-те години на миналия век, позволявайки плочките да бъдат залепени директно върху подложка от шперплат или циментова плоскост.

Тази система бързо заменя традиционната система с хоросан. При тънък монтаж връзката между плочките и подложката е относително лесна за прекъсване. Това все още е трудна работа, но можете да се утешите с факта, че не сте изправени пред солидна хоросанова основа.