Други
Какво трябва да знаете за бягащите пътеки

Какво трябва да знаете за бягащите пътеки

Какво трябва да знаете за бягащите пътеки

Изобретяването на бягащата пътека помага на много заети хора да се упражняват бързо и удобно. Тъй като не заема огромно пространство, може да се види в много частни домове. Можете да регулирате скоростта, да гледате филм, докато тренирате, и да не се притеснявате за времето навън. По-важното е, че бягащата пътека у дома може да ви помогне да избегнете опасностите на обществени места. Това го прави добро решение за бягане.

Могат ли бягащите пътеки да заменят бягането на открито като тренировка за състезания по бягане?

Всъщност все още има голяма разлика между двете в режим „бягане“. Когато бягаме на открито, разчитаме главно на силата на крака, изтласкващ се от земята, за да придвижим тялото напред. За разлика от тях, бягащата пътека ни позволява да излезем на непрекъсната писта, което води до липса на тренировка на натиска на мускулите на краката при бягане на открито.

Когато бягаме на открито, мускулите на краката ни ще се научат да се приспособяват към различните повърхности и различните им вълнообразни вълни. Околната среда на бягащата пътека е сравнително по-опростена и поради това пропуска възможностите да позволи на мускулите да се адаптират към стимулациите.

Въпреки че е трудно за бягащата пътека да повтори напълно действителното бягане на открито, тя все пак може да постигне ефекта от съответното стимулиращо обучение за сърдечно-белодробна способност. Основните джогинг, бягане по хълм и интервално бягане могат да бъдат завършени на бягащата пътека.

Как избирате бягаща пътека?

1. Амортисьор

По-добрата бягаща пътека има известна степен на поглъщане на удара. Специалният дизайн може да направи бягащата пътека с по-добра амортизационна способност от асфалта на открито, което малко намалява тежестта на крака. Това е много важно, особено за начинаещи бегачи, чиято мускулна сила не е толкова добре изградена. По-напредналите бегачи също могат безопасно да увеличат дистанцията си за бягане с бягаща пътека.

2. Без звук

Непрекъснатата пътека на бягащата пътека се задвижва главно от мотор. Следователно непременно ще има шум. Заедно със звука на докосване на крака на бегача, той ще има различна степен на звукова намеса за съседите. Тази отправна точка е особено важна във високо населените райони. Има обаче спецификации, необходими за бягащи пътеки. За да бъде квалифицирана бягаща пътека, когато тя работи на празен ход с 5 км в час, шумът, измерен на разстояние от 1 м, не трябва да бъде по-голям от 70 децибела. Що се отнася до по-усъвършенстваните ефекти за заглушаване, това зависи от различните марки и различни цени.

3. Ширина на непрекъснатото проследяване

Ширината на непрекъснатата писта и дължината на бягащата пътека определят комфорта при бягане. Най-общо казано, при нормална поза на бягане, ширината на удължаване на стъпките е еквивалентна на ширината на рамото. Следователно непрекъснатата пътека на бягащата пътека трябва да надвишава поне ширината на раменете, която обикновено е поне 45 cm. Разбира се, колкото по-дълго е оборудването, което означава, че има място за настройка, толкова по-добро ще бъде нивото на комфорт.