Какви са основните разлики между скъп и евтин килим?

Какви са основните разлики между скъп и евтин килим? Вълнен срещу изкуствен. Цената на килима може да варира значително в зависимост от материала, използван за направата на килима и качеството на килима, който решите да поставите.

Има два основни вида материали за килими:

  • Вълна
  • Изкуствени (полипропилен, полиамид/найлон и полиестер)

Какви са основните разлики между скъп и евтин килим?

Вълнените килими обикновено са по-скъпи. Те са изключително устойчиви на голям обем пешеходен трафик, много издръжливи, луксозни под краката и са отличен изолатор. Те също имат вградена устойчивост на замърсяване поради естествените масла на вълната.

Изкуствените килими обикновено са в долния край на бюджета. Те са най-известни със своята устойчивост на петна и лесно почистване, което ги прави идеален избор за заети домакинства с деца, домашни любимци и съпрузи, които не си събуват обувките на вратата!

В заключение, по-скъпите килими е по-вероятно да бъдат направени от вълна, а по-евтините килими ще бъдат от изкуствени материали.

Цвят, текстура и шарка на килима

Друг фактор, който може да повлияе на цената на един килим, е броят на цветовете, които е втъкал в него, както и колко сложна е шарката и текстурата.

Килимите, които се предлагат в широка гама от цветове, текстури и модели, обикновено са от по-скъпата страна на нещата. Като има предвид, че по-евтините гами килими обикновено са ограничени в цветове и може да нямат опция за шарки.

В заключение, по-скъпите килими обикновено се предлагат в по-широка, по-широка гама от цветове и шарки, отколкото по-евтините килими.

Изглед и усещане на килима

Не винаги е възможно да разберете дали нещо е с високо качество само като го погледнете. Но при килимите обикновено е така. Ако помолите група хора да направят разлика между евтин(и) и скъп килим, тогава повечето ще могат. Външният вид и усещането на килима обикновено варира в зависимост от цената (отчасти поради вида на килима и цвета/десена). Скъпите килими изглеждат и се чувстват по-луксозни под краката. Качеството на използваните влакна и материали е по-високо. Те са и ще издържат по-дълго и ще се носят по-добре. За сравнение бюджетният килим ще изглежда и ще се усеща с по-ниско качество и ще се износва и ще трябва да бъде заменен по-рано.

В заключение, по-скъпият килим ще изглежда и ще се усеща с по-високо качество.