Услуги
Каква е работата на SEO специалист?

Каква е работата на SEO специалист?

Каква е работата на SEO специалист?

Каква е работата на SEO специалист? Въпреки че някои основни SEO задачи могат да бъдат предприети вътрешно с помощта на някои онлайн ресурси, най-добрият начин да увеличите максимално резултатите си е да наемете SEO специалист.

Но какво предлагат тези професионалисти, което не можете да направите сами?

И какво всъщност правят, което прави наемането им на стойност инвестиция?

Основната им цел е, разбира се, да повишат видимостта на своите клиенти в резултатите от търсенето на заявки, свързани с тяхната индустрия, продукти и услуги. Но за да постигне тази цел, има няколко ключови стъпки, които SEO специалистът ще предприеме.

1. Оценка на сайта

Първата стъпка в процеса на SEO е пълна оценка.

Независимо дали сайтът някога е бил оптимизиран преди или не, те ще оценят всички фактори, влияещи върху класирането му, както и къде се намира на страниците с резултати за най-важните целеви ключови думи на компанията.

Те също така ще търсят всички основни проблеми, засягащи практическата работа на потребителите, като време за зареждане на страници, настройка на навигация и структура на сайта.

И накрая, повечето SEO специалисти също ще вземат под внимание конкурентите на клиента по време на оценката на сайта им. Те ще идентифицират други сайтове, насочени към подобни ключови думи и същата аудитория, след което ще направят оценка на това, което правят добре.

Цялата тази информация ще им помогне да определят какви промени трябва да бъдат направени. След това те могат да приоритизират тези промени, въз основа на това кои ще имат най-голямо въздействие.

2. Текуща оптимизация и тестване

След тяхната оценка SEO ще се заеме с работата по приоритетите, които са определили. Те ще направят проучване на ключови думи, ще оптимизират страниците за избраните от тях ключови думи и ще отстранят всички проблеми с използваемостта.

Този първоначален процес на оптимизация често отнема няколко месеца – но е важно да се разбере, че той не спира дотук. Това е така, защото SEO е дългосрочна стратегия. Ето защо, когато наемете SEO специалист, той ще идентифицира редовно нови възможности за подобряване на вашия сайт. Те ще оптимизират вашите фактори на страницата, ще търсят начини да спечелите нови връзки за вашия сайт и непрекъснато ще тестват промените, които правят.

Опитният SEO специалист също ще определи като приоритет да следи промените в индустрията, за да може да гарантира, че вашият сайт изпреварва актуализациите на алгоритмите и е в крак с тактиките, които други търговци намират за ефективни.

3. Отчитане и анализ

И накрая, SEO специалист редовно ще наблюдава и анализира техните резултати. От гледна точка на клиента това ви помага да се уверите, че знаете точно какви резултати получавате за вашата инвестиция. Но освен това, редовното проверяване на ключови показатели като трафик и конверсии им помага да получат по-ясно разбиране за това какво работи – и какво не – за да могат непрекъснато да подобряват стратегията си.