Изгубих ключовете си: Трябва ли да сменя ключалките

Изгубих ключовете си. Загубата на ключ вероятно е един от най-често срещаните ключарски проблеми. Ключовете Ви може да изпаднат от чантата Ви и да не забележите или може случайно да ги загубите някъде. Такива инциденти се случват постоянно.

Изгубих ключовете си?

Когато се сблъскат със загуба на ключ, първото нещо, което правят повечето хора, е да сменят всичките си ключалки. Това е логично, тъй като хората се страхуват някой да намери ключовете и да влезе с тях в къщата им. Освен това никога не можете да знаете със сигурност дали сте загубили ключовете или някой ги е откраднал. Ако нарушител има ключа Ви, това значително улеснява влизането с взлом в дома Ви, тъй като не трябва да се справя с отварянето на ключалката. Така че смяната на ключалките е чудесно решение при загуба на ключ. Дали обаче това е единственият вариант?

Какво трябва да направите, ако загубите ключовете си

Колкото и да сте организирани и отговорни, не можете да сте застраховани от загуба на ключовете. Такива ситуации се случват дори и на най-добрите от нас. Като компания с дългогодишен опит сме виждали много случаи на загуба на ключове и едно нещо, което забелязахме е, че повечето хора започват да се паникьосват, когато не могат да намерят ключовете си. Трудно е да мислите рационално и да намерите решение, когато се чувствате тревожни и стресирани. Ето защо е добра идея да планирате предварително и да научите повече за това какво трябва да направите в ситуация на изгубени ключове от вратата. Съставихме удобно ръководство с полезни съвети, които да Ви помогнат да се справите с този проблем.

Въпреки че може да изглежда безсмислено, опитайте се да ги потърсите. Понякога не можем да намерим даден предмет поради заетост. Ключовете Ви може да са в чантата Ви и просто да не сте забелязали. Освен това се опитайте да си спомните къде сте ги видели за последно, възможно е да сте ги забравили в офиса или колата си. Ако обаче не ги намерите, следвайте следващите стъпки:

  • Обадете се на вашата застрахователна компания. Повечето от тях ще покрият разходите ви за нов ключ и брава, независимо дали сте загубили ключа или някой ви е откраднал.
  • Обадете се на полицията, ако сте сигурни, че някой наистина е откраднал ключа ви.
  • Потърсете резервни ключове. Все още трябва да влезете в дома си, така че използвайте резервния си ключ, ако имате такъв, или ако нямате, отидете при вашите роднини или приятели, които имат вашия резервен ключ.
  • Като алтернатива можете да използвате жилищни ключарски услуги. Когато загубите ключа си или някой го открадне, домът ви става много уязвим. Така че смяната или повторното заключване на ключалките е абсолютно необходимо.