Други
Групи храни за кучета

Групи храни за кучета

Групи храни за кучета

И така, във връъзка със статията по-горе можем да кажем, че видовете храни за кучета са предназначени за четири групи:

1.“Starter“ и „Junior“ – продукт за кученца, които са спрели да използват кърма и не са навършили една година;

2.“Възрастен“ – продукт за възрастни на възраст от една до 8 години;

3.“Senior“ – храна за възрастни кучета (над 8 години)

Групи храни за кучета. Храните от всяка от горните категории имат различен състав и калории, в зависимост от нуждите на дадена възраст. Например, групата „Стартер“ предполага голямо количество мазнини и глюкоза, тъй като тези елементи са в основата на майчиното мляко.

  • Размерът на Вашето куче.

Размерът на Вашия домашен любимец има голямо значение, защото пелетите се предлагат в различни форми и размери. Ако например голямо овчарско куче се справи с тях за секунда, тогава играчката териер дори няма да може да хапе. Ето защо, когато избирате храна за миниатюрни породи, не забравяйте да вземете предвид размера на съдържанието на опаковката.

Храните за големи и малки кучета се различават значително по състав. Първите се нуждаят от калций в големи дози, в противен случай костите им ще се счупят под тежестта на теглото на животното.

  • Начин на живот.

Кучетата живеят в напълно различни условия. Има такива, които пазят далекоизточните граници и изминават по няколко километра всеки ден, а има и такива, които цял ден не виждат нищо освен стените на апартамента. При тях нуждата от протеини, мазнини и въглехидрати е различна. Следователно всички емисии в продажба са разделени на три групи:

„Активно“ или „Енергия“ е необходимо за тези, които водят;

„Стандарт“ или „Нормален“ е необходим за животни с нормална активност;

„Старши“ е необходим за възрастни кучета.

Горните критерии са основните при избора на храна, но в допълнение към тях могат да бъдат полезни още няколко точки. Не забравяйте да отидете с вашия домашен любимец на ветеринар, не само в онези дни, когато той е болен. Много често сериозните проблеми се промъкват безсимптомно. Лекарят, след като прегледа животното, ще предпише специална медицинска храна за него.