Анталия – любим курорт в Турция – 1 част

Анталия любим курорт. Този курорт на брега на Средиземно море е обичан от туристи от цял ​​свят и аз не съм изключение. Всичко е идеално в Анталия. Комфортен климат, топло море, красиви планини на хоризонта, стария град с калдъръмените му тесни улички и старинни сгради. Новата част на курорта с модерни търговски центрове, исторически забележителности от различни епохи и близост до дори още уникални места в Турция. В крайна сметка цялото крайбрежие на Анталия е зашеметяваща природа и древни градове.

Анталия любим курорт

Много хора си представят почивката в Анталия само като настаняване в хотел All Inclusive, но за мен това не е само курорт с път от хотела до плажа. Има всичко за комфортен живот през цялата година. Това, разбира се, е турски град със собствена култура и религия. Но никой няма да ви наложи нищо и рядко се сещате, че сте в мюсюлманска страна.

Обичам да идвам в Анталия по всяко време, за да разгледам историческата част на града, да се разхождам из просторните паркове със забавни кучета, да опитам националната кухня и да взема миди от уличните продавачи, да пазарувам в удобни модерни търговски центрове и да се пазаря на пазарите … Приятно е в този град да се живее по-дълго. Има милион оферти с удобни студиа и свежи плодове през цялата година.

Ще ви разкажем защо толкова много туристи обичат Анталия и колко е хубаво да си починете в това красиво кътче на Турция.

Как да стигнем в Анталия

Анталия се намира в южната част на страната, на прилично разстояние от Истанбул (делят ги цели 700 км). При първото си посещение в Турция повечето туристи се опитват да видят както бившия Константинопол, така и Средиземно море, така че пътуванията от Истанбул до Анталия винаги са актуални.

Ако целта на Вашето пътуване до Турция е само Анталия или времето е ограничено, тогава незабавно летете до този град.